Konya’nın tarlalarında ‘gökkuşağı’ açtı 

Konya’nın “yerdeki gökkuşağı” olarak adlandırılan tarlalarındaki rengarenk laleleri, halkı selamladı. Gökkuşağını andıran çiçekler, havadan drone ile görüntülendi. 

YAŞAM 27.04.2021, 16:09 28.04.2021, 16:17
Konya’nın tarlalarında ‘gökkuşağı’ açtı 

Konya’nın ‘yeryüzündeki gökkuşağı’ olarak bilinen rengarenk laleleri, tarlalarda açtı. Şehrin lale yetiştiriciliği alanında en ünlü firması, 130 çeşit lalenin üretildiği tarlaları havadan görüntüledi. Yeryüzündeki gökkuşağı, büyük ilgi topladı.



2021’de 25 milyon lale soğanı yetiştiriliyor

Lale yetiştiricisi firma, Covid-19 salgını sebebiyle ihracat miktarının azaldığını ve bu sene üretimde gerilemeye gittiklerini belirtiyor. 2021 senesi içinde 25 milyon lale soğanı yetiştireceklerini ifade eden çiftlik sorumlusu Ramazan Kılıç, lale ekiminin büyük oranda azaldığından bahsediyor.



Kılıç, “Uzun yıllardır lale yetiştiriyoruz ama son 2 senedir pandemiden dolayı talep azaldı. Biz de üretim alanını düşürdük. Pandemiden önce 500 dekarlık tarlada üretim yaparken şimdi 100 dekarlık tarlada üretim yapıyoruz. Bu sene 25 milyon adet lale soğanı üreteceğiz. Pandemiden önce ise yılda 100 milyon soğan üretiyorduk. Bunların yaklaşık yüzde 50’si de ihraç ediliyordu. Şimdi ise ürettiklerimizi yurt içinde dağıtıyoruz.” şeklinde konuştu.



Eski günler yeniden gelecek

Ramazan Kılıç, eski günlere dönüşün yakın olduğunu belirterek şunları ekledi: “Sektörümüz elbet eski haline dönecek. Üretim alanımızı tekrar katlayacağız ve ihracatı başlatacağız. Bu sene sonuna kadar pandemi sebebiyle ziyarete kapalıyız ama gelecek sene ziyaretçilerimize görsel şölen sunacağımızı düşünüyoruz.” 

Yorumlar (0)