Konyalı şehidin son videosu: 'Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan'

Pençe-Yıldırım harekatında, PKK terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın, saldırıda şehit olmadan 45 gün önce görev başındayken çektiği ve “Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan“ dediği video ortaya çıktı.

YAŞAM 22.06.2021, 08:07 22.06.2021, 15:52
Konyalı şehidin son videosu: 'Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan'

Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki Muhammed Ali Akın, Pençe-Yıldırım harekatı kapsamında 11 Haziran’da Kalyanu Dağı’nda bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen güdümlü füze saldırısı sonucu yaralanmıştı.

“Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan“ 

Ağır yaralanan ve Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan Muhammed Ali Akın, hastanedeki bütün müdahalelere rağmen kurtarılmadı ve şehit oldu. Şehit Akın’ın cenazesi, Hakkari’de gerçekleştirilen törenden sonra memleketi Konya’ya gönderildi ve orada defnedildi.

Şehit Muhammet Ali Akın’ın saldırı sonucu şehit olmadan 45 gün önce çektiği ve duygulandıran bir görüntüsü ortaya çıktı. Görev başında çektiği videoda Şehit Akın’ın, “Bugün günlerden 24 Nisan Pazartesi. Devremle birlikte dağda 4. günümüz. Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan” şeklinde konuştuğu görülüyor.

Yorumlar (0)