Konya’daki depremde 53 bina hasar gördü, 2 bina yıkıldı 

Konya’da dün akşam saatlerinde meydana gelen 5.1’lik depremin ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Depremin en şiddetli hissedildiği Akpınar, Küçükmuhsine, Sefaköy, Tepekent ve Kızılören mahallelerinde eğitime 2 gün ara verilirken 53 binada hasar oluştuğu bildirildi. 

YAŞAM 09.11.2021, 14:34 10.11.2021, 11:41
Konya’daki depremde 53 bina hasar gördü, 2 bina yıkıldı 

Konya’da, merkez üssü Meram ilçesine bağlı Kızılören mahallesinde saat 20.43’te meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. 

Bugün saat 07.58’e kadar süren toplamda 40 artçıyı atlatan Kızılören, Akpınar, Tepekent, Küçükmuhsine ve Sefaköy mahallelerinde süren çalışmalarda 2 binanın yıkıldığı ve 53 binanın da hasar aldığı belirtildi.  



3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi 

Saat 02.30’da 3.9 büyüklüğündeki depremle tekrar sallanan Konya’da AFAD, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı.  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personelleri ise bölgede hasar tespit çalışmalarında bulunuyor. İhbar edilen bölgelere sırasıyla giderek binalarda incelemelerde bulunan ekipler, şimdiye kadar farklı mahallelerde 66 bina hakkında ihbar geldiğini ve bunların 53’ünde kesin hasar tespit edildiğini açıkladı. Aşkan, Erenkaya, Sağlık, Akpınar, Kızılören ve Sefaköy mahallelerindeki hasar tespit çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 



9 bina ağır hasar aldı 

Saha taraması sonrasında 2 binanın yıkıldığı; 1 binanın acil yıkılması gerektiği bildirildi. Ayrıca 43 binanın az hasarlı ve 9 binanın da ağır hasarlı olduğu aktarıldı. Depremin en şiddetli hissedildiği Akpınar, Küçükmuhsine, Sefaköy, Tepekent ve Kızılören mahallelerinde eğitime 2 gün ara verilirken 53 binada hasar oluştuğu bildirildi. 

Yorumlar (0)