Konya'daki katliamda karar verildi

Konya kent merkezine bağlı Meram ilçesinde aynı aileden yedi kişinin katledilmesine dair sanık Mehmet Altun yedi defa ağırlaştırılmış müebbet hapis, ayrı suçlardan da 10 sene hapis cezasına çarptırılırken, diğer 10 sanık ise beraat etti.

YAŞAM 17.11.2022, 20:00 18.11.2022, 17:15
Konya'daki katliamda karar verildi

Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Altun SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile iştirak ederken, sanık ve müşteki avukatları da duruşma salonundaki yerlerini aldı.

Müşteki avukatları, duruşmada reddihakim isteğinde bulundu.

Mahkeme heyeti, duruşmada verilen ara kararda, yargılamayı uzatmaya çalışmaya yönelik olduğu düşüncesine vararak avukatlarının taleplerini reddetti.

Sanıktan tepki çeken ifadeler

Duruşmada söz verilen sanık Altun, Dedeoğulları ailesinin avukatlarına yönelik olarak, "Ben önce lafa bakarım laf mı diye, ardından da söyleyene bakarım adam mı diye. Ben bugüne değin söylenecek her şeyi söyledim." dedi.

Altun'un bu sözleri üzerine müşteki Çetin Dedeoğulları sanığa tepkide bulundu. Akabinde duruşma salonunda kısa süren bir arbede yaşandı ve duruşmaya bir süre ara verildi. 

Müebbet hapse mahkum edildi

Aranın akabinde kararını açıklayan heyet, Altun'u yedi kişiye yönelik 'canavarca bir hisle tasarlayarak kasten katletme' suçundan yedi defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığa ayrıca 'Bıçaklar ve Ateşli Silahlar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet' suçundan iki sene, 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan dört sene ve 'yakmak suretiyle mala zarar verme' suçundan dört sene hapis cezası verildi. 

Diğer sanıklar beraat etti

Diğer sanıklar Ali Keleş, Ayşe Keleş, Ali Keleş, Veli Keleş, Ali Keleş, Lütfi Keleş, Ali Çalık, Ramazan Çalık, İbrahim Keleş ve Yahya Çalık'ın da 'canavarca bir hisle tasarlayarak kasten katletmeye azmettirme' ve diğer suçlardan beraat etmesine hükmedildi.

Duruşmayı HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ile HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve bazı kentlerin baro başkanları da takip etti. 

Olay

İlçeye bağlı Hasanköy Mahallesi'nde 30 Temmuz 2021 tarihinde bir evde yedi kişinin cansız bedenlerinin bulunduğu ihbarı üzerine olay mahalline sevk edilen sağlık personelleri yedi kişinin de hayatını kaybettiğini tespit etmiş, cinayet zanlısı Mehmet Altun, 4 Ağustos 2021'de yakalanmıştı.

Yorumlar (0)