Konya'daki baba, kayıp genç kızını Bursa'da Suriyeli fuhuş çetesinin elinde buldu

Konya'da kayıp olan genç kızını sosyal medya platformlarında kayıp ilanı ile arayan baba, hayatının en büyük şokunu yaşadı. Talihsiz baba, genç kızının Suriyeli bir fuhuş çetesi tarafından zorla kaçırıldığı öğrendi. Fuhşa zorlanan genç kızın babasından 7 bin dolar (50 bin TL) talep edilince, acılı baba hayatının ikinci şokunu yaşadı. Ardından, talihsiz babanın yeniden çalan telefonu sonrası, "Kızın Bursa'da, gel kızını al." demelerinin akabinde baba, şehrin yolunu tuttu. Bursa'daki güvenlik güçleri ile beraber hareket eden baba, evladına kavuşurken, 1'i kadın 4 şüpheli polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

YAŞAM 30.01.2021, 17:51 31.01.2021, 11:20
Konya'daki baba, kayıp genç kızını Bursa'da Suriyeli fuhuş çetesinin elinde buldu

Söz konusu olay, Aralık 2020'de Konya kentinde meydana geldi. Konya'da kuyumculuk yaparak geçimini sağlayan 47 yaşındaki A.A.H. adlı baba, evden çıkarak kaybolan genç kızının bulunması için Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Genç kız, güvenlik güçleri tarafından aranırken, daha hızlı bulunması için baba, sosyal medya platformlarında evladı için fotoğraflı kayıp paylaşımında bulundu.

Aktarılan bilgilere göre, bir sosyal medya platformunda babasının paylaşımına denk gelen 21 yaşındaki S.B.A. ise babasını arayarak, '' Baba, ben iyiyim. Beni merak etmeyin. Ben Irak vatandaşı birisiyle evlendim ve çok mutluyum.'' dedikten hemen sonra çağrıyı sonlandırdığı öğrenildi. Konuşmanın akabinde talihsiz baba, evladına yeniden ulaşmaya çalışsa da başarılı olamadı.

''7 bin dolar ver, kızı al"

Görüşmeden birkaç gün sonra babanın telefonu yeniden çaldı. Bu kez telefonda 35 yaşındaki Suriyeli S.K. vardı. Söz konusu şahıs telefonda, ''Kızın elimizde. İstanbul Esenyurt'tayız. Gel kızını al.'' dedi. Talihsiz baba A.A.H., bahse konu durum üzerine harekete geçti. Ardından yeniden telefonu çalan babaya, ''Kızını almak istiyorsan 7 bin dolar ver. Kızın Bursa Kestel'de. Gel kızını al.'' dedikleri öğrenildi.

Meydana gelen olay üzerine talihsiz baba, Bursa'ya doğru yola çıktı. Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik ekipleri tarafından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ile iletişimi sağlanan baba, güvenlik güçleri ile koordineli bir şekilde, şüpheli şahıslar ile yeniden telefon bağlantısı kurdu. Acılı baba, talep ettikleri 7 bin doları vermeyi kabul eden şahıslardan adres istedi. Şüpheli kişilerin merkez Yıldırım ilçesinde yer alan bir mekandan konum atması üzerine, güvenlik güçleri harekete geçti. Şüpheli şahıslar kısa bir süre sonra polisin de işin içinde olduğunu fark edince kaçmaya başladı. Emniyet güçleri tarafından şüphelilerin bulunduğu tespit edilen araba, Gençosman Kavşağı'nda durduruldu. Araç içinde bulunan 2 şahıs, ters kelepçe yapılarak kıskıvrak yakalandı.

Eve baskın düzenlendi

Şüpheli şahısların, söz konusu kızın Yalova'da olduğunu itiraf etmelerinin ardından yeniden harekete geçen emniyet ekipleri, Irak vatandaşı olduğu öğrenilen 31 yaşındaki kadın şüpheli H.E.Z.'nin bulunduğu eve baskın gerçekleştirdi. Bahse konu evde buldukları kayıp genç kızı acılı babaya teslim etmelerinin akabinde gözaltına alınan 1'i kadın 4 kişi, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. İfadeleri alınan şüpheli şahıslar H.E.Z., A.C., S.K. ve İ.B. adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0)