Konya'da kimyasal panik: Bırakıp kaçtılar

Konya'da boş bir tarlaya bırakılan varillerden etrafa saçılan kimyasal atıklar sebebiyle 20 küçükbaş hayvanın yaralandığı öğrenildi.

YAŞAM 18.07.2022, 21:18
Konya'da kimyasal panik: Bırakıp kaçtılar

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, dün akşam saatlerine doğru yetkililere Kayacık Mahallesi Aliye İzzetbegoviç Caddesi üzerinde ve merkez Karatay ilçesine bağlı Tatlıcak Mahallesi'nde boş bir tarlada çok sayıda kimyasal varilin bırakıldığına yönelik ihbarının geldiği kaydedildi.

Emniyet güçleri, varilleri bırakan kişi ya da kişileri yakalamak amacıyla çalışma başlattı.

AFAD'dan açıklama

Varillerin içinden etrafa saçılan kimyasal maddelere temasta bulunan 20 küçükbaş hayvanın ayaklarından ağır şekilde yaralandıkları bilgisinin edinildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) personellerimiz incelemelerini gerçekleştirmek üzere olay mahalline derhal yönlendirilmişlerdir. KBRN personellerimizin Kayacık Mahallesi Aliye İzzetbegoviç Caddesi üzerine ve Karatay ilçesine bağlı Tatlıcak Mahallesi'ne bırakılan kimyasal varillerde gerçekleştirmiş olduğu ölçüm ve incelemeler neticesinde reçine solüsyonu, sülfürik asit ve birtakım atık yağlar belirlenmiştir. Koordinasyonumuzda kimyasalların bertaraf edilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdürlüğü personelleri bilgilendirilmiş ve kimyasallar bertaraf edilene değin Konya Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından çevre güvenliği alınması tesis edilmiştir. Gelişmeleri yakından izlemekteyiz."​​​​​​​

Yorumlar (0)