Konya'da katledilen ailenin yakını konuştu: Barışacaklardı

Konya'da geçtiğimiz gün düzenlenen katliam gibi saldırıda yaşamını yitiren 7 kişinin yakını, iki ailenin barışmayı planladığını fakat o gün bölgeye gelen zanlının aileyi katlettiğini ifade etti. 

YAŞAM 01.08.2021, 10:17
Konya'da katledilen ailenin yakını konuştu: Barışacaklardı

Konya’da silahlı saldırı sonucunda katledilen 7 kişinin yakını, önemli açıklamalar yaptı.

“Barışacaklardı”  

Katledilen 7 kişinin yakını olan İzzet İnik, 11-12 senelik bir husumetin olduğunu belirtti. İki ailenin barışmayı planladıklarını ifade eden İnik, o gün bölgeye gelen zanlının tüm aileyi katlettiğini aktardı. Katledilen Yaşar Dedeoğulları ile akraba ve aynı köylü olduklarını dile getiren İzzet İnik, 1999’dan beri Dedeoğulları’nın bu mahallede oturduğunu, 11-12 sene önce yaşadıkları evi inşa edip yerleştiğini anlattı. İzzet İnik, yaşananları şöyle anlattı:

“Olayın 11 sene öncesine dayanıyor çünkü o zamandan beri bir husumet mevzusu var. Fakat Yaşar Amca kendi evinde kimseye karışmazdı. Ramazan Bayramının olduğu gün bir grup gelip saldırıyor, çoluk çocuk ayırt etmeden bunları dövüyor. Yoğun bakıma alınmışlardı. Aralarında 20 gün yoğun bakımda olanlar da vardı. Birkaç kişi barışalım diye araya girdi. Barış olacaktı. Dün eve gelen zanlı tek başına gelmiş, kim varsa arkada kamerada görünenler önce kapıdan giriyor Serpil’le çocuğu vuruyor. Yaşar amca merdivenin üzerinde oturuyordu sonra onu vuruyor. 2 kız ahırın önünde, tek kişi yani. Hayvanlara bakıp sağım yapıyormuş. Onlardan birini anneyle diğerini ise evde otururken vuruyor. Eli sıkışıyor, ardından kız saldırıyor, o da dönüp arabadan silahı alıp sıkıyor. Milleti öldürdükten sonra bidonla benzini alıp döküyor. Evi ateşe verip çıkıyor. Hepsi planlı. Evleri boşaltmışlar, evlerine kamera koymuşlar. Neredeyse hepsinin evi boş. Ramazan bayramından beri tartışma olmuyordu. Bayramın 2 ve 3. günü geldik, Yaşar amca ‘Kapandı gitti’ dedi. Bir çocuğu İngiltere’deydi. Tatile gelmişti, o da dün gitti, o burada kalsaydı onu da öldüreceklerdi. Barış olacaktı. İnsanlar araya girmişti. Artık hap mı aldı içki mi içti nasıl bir duygu varsa dün gelip bunları yapmış” 

Yorumlar (0)