Konya'da akıl almaz cinayet! Yakamayınca su kuyusuna atmışlar...

Konya'da kan donduran cinayete kurbaan giden kişinin cesedi, su kuyusunda bulundu.

YAŞAM 01.11.2019, 13:58 01.11.2019, 14:16

Konya'nın Ilgın ilçesinde, ailesinin 16 gün önce kayıp başvurusunda bulunduğu Ali Yanar'ın (38) cansız bedeni bir su kuyusunda bulundu.

Gözaltına alınan Kerim Kayış (31) ve Hasan Mermer'in (33), Ali Yanar'ı tuvaletteyken öldürdükleri, öldürdükten sonra cesedini yakmayı denedikleri, bunu başaramayınca cesedi 60 kilometre uzakta bulunan bir su kuyusuna attıkları anlaşıldı.

Ilgın'da yaşayan 2 çocuk babası Ali Yanar'ın, 16 Ekim'de evine dönmemesi üzerine ailesi polise başvurdu. Kayıp adam hakkında çalışmalara başlayan polis, Yanar'ın o gün görüştüğü insanların ifadesini aldı. İfadeleri alınan Kerim Kayış ve Hasan Mermer, 16 Ekim akşamı Ali Yanar'la buluşup alkol tükettiklerini söylediler. İkili, Ali Yanar'ı daha sonra kendi isteği üzerine kadın bir arkadaşının evine bıraktıktan sonra ava gittiklerini belirttiler.

Yanar'ın yaşadığı bölgede polis, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından hummalı bir arama çalışması yürütüldü. Dalgıçlar, Yanar'ın düşmesi ihtimalini de göz önünde bulundurarak civardaki göletleri incelediler. Tüm detaylı çalışmalara rağmen Yanar'ın cesedi bulunamadı.

Cinayet özel ekibi, iki şüpheliye odaklandı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği, Yanar'ın cinayet kurbanı olma ihtimaline karşın özel bir inceleme ekibi kurdu. Ekip, ilçede Ali Yanar'ın tüm yakın çevresiyle yeniden görüştü, bölgedeki güvenlik kameralarını inceledi. Özel ekip, Yanar'ın kaybolmadan önce en son görüştüğü ve 'uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak, kumar oynanmasına yer temin etmek' suçlara karışmış olan Kerim Kayış ve Hasan Mermer hakkındaki incelemelerini yoğunlaştırdı.

Polis, kendi işlettiği kafede yasa dışı kumar oyunları oynatan Kayış'ın, Yanar'ın tekel bayisinde de 2 elektronik kumar makinesi işlettiğini tespit etti. Özel ekip, başlarda kazanılan paranın paylaşılmasına rağmen bir noktadan sonra Yanar'ın Kayış'a pay vermemesi üzerin  iki arkadaşın arasının açıldığını buldu. Kayış ve Mermer'in ifadelerini tekrar alan polis, çelişkili ve tutarsız ifadelerden dolayı iki kişiyi 29 Ekim'de gözaltına aldı ve Konya'ya götürdü.

Kırık far parçası ele verdi

Polis, iki şüphelinin Yanar'la birlikte alkol kullandıklarını söylediği Tekeler köyünde kullanılmayan bağ evini de inceledi. Polis, burada kırık bir far parçası tespit etti. Far parçasının Hasan Mermer'in aracının arka farına ait olduğunu belirleyen polis, iki şüpheli ve Yanar'ın bir arbedeye girdiğini tespit etti.

İki katil de suçu birbirlerinin üzerine attı

Konya'daki sorgulama esnasında iki şüpheli de cinayeti itiraf etti, fakat her ikisi de suçu bir diğerinin üzerine attı. Kerim Kayış, "Hasan, Ali'nin boğazını kesip öldürdü. Ali yerde can çekişiyordu. Niye öldürdün dediğimde, 'öldürmem gerekiyordu' diye cevap verdi. Daha sonra 'Bana yardım et, şunu yakalım' dedi. 'Yardım etmezsen seni de onun gibi öldürürüm' dedi. Ağabeyimi arayıp, Hasan'ın aracının benzini bitti dedim. Ağabeyim benzin getirdi. Bir battaniyeye sarıp cesedi bagaja koyduk. Daha sonra Doğanhisar Başköy Mahallesi'ne bağlı su kuyularının olduğu yere gittik. Cesedin üzerine benzin döküp ateşe verdik. Bir süre sonra su kuyusuna atıp oradan ayrıldık " ifadelerini kullanırken Hasan Mermer ise "Kerim, çöplük mevkisine gittiğimizde Ali ile kavga etti. Ali'ye kafa atıp dişini kırdı. Daha sonra Kerimlerin yaylasına gittik. Kerim, Ali'nin boğazını kesip öldürdü. Daha sonra cesedin yanında bir süre durup, bira içip plan yaptık. Cesedi bağ evinin orada gömecektik; ancak sonra yakmaya karar verdik. Cesedin üzerine benzin döküp ateşe verdikten sonra bir süre başında bekledik. Daha sonra ceset tamamen yanmayınca su kuyusuna attık" şeklinde konuştu.

İki şüpheli, Ali Yanar'ı araç bagajına koyduktan sonra geride delil kalmaması için yerdeki kanlı toprağıda kendileriyle birlikte götürdüklerini, bir gün sonra yine bağ evine uğrayarak alkol içtikleri bira şişelerini topladıklarını itiraf ettiler. İki şüpheli, Ali Yanar'ı öldürmekte kullandıkları bıçağı da bir bataklığa attıklarını söylediler.

Kuyuyu gösterirken bile birbirlerini suçladılar!

İki şüpheli tekrardan Ilgın ilçesine götürülerek Ali Yanar'ın cansız bedeninin atıldığı su kuyusunun yerini gösterdi. Şüpheliler, yer gösterme esnasında da suçu birbirlerinin üzerine attı. Hasan Mermer, Kerim Kayış'a "Yakmaya ne gerek var. Şuraya gömelim" diye fikir sunduğunu fakat Kayış'ın dinlemediğini, cesedi yakmaya çalışırken kendisinin de kolunun yandığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, kuyuya inerek cesedi buldu ve bir halatla yukarıya çıkardı. Bir kısmı yanan ve çürümeye başlayan cesete, otopsi için Konya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polisteki sorguları biten iki şüpheli de 'tasarlayarak ve canavarca hisle kasten adam öldürme' suçuyla adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0)