Konya-Aksaray karayolunda iki büyük kaza

Konya'da, 1 Rus turistin hayatını yaşamını yitirdiği, 40'tan fazla kişinin ise yaralandığı 2 tur otobüsünün kaza yaptığı saatlerde, farklı yollarda 2 yolcu otobüsü daha kaza yaptı.

YAŞAM 10.04.2021, 19:29
Konya-Aksaray karayolunda iki büyük kaza

Konya-Aksaray karayolunda iki büyük kaza meydana geldi. 

1'i ağır 34 yaralı

İlk kaza, saat 07.00 sularında Konya-Aksaray karayolunun 39. kilometresinde yaşandı. Aktarılan bilgiye göre, İzmir’den yola çıkıp Kapadokya istikametine doğru giden ve yerli turistleri taşıdığı belirtilen Ö.A. hakimiyetindeki '35 Z 5305' plakalı otobüs, yoğun tipi ve buzlanma sebebi ile kontrolden çıkarak şarampole devrildi. İhbar üzerine olay mahalline güvenlik ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Söz konusu kazada, otobüste yer alan 34 kişi yaralanırken, 1 kişinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Yaralılar ambulanslara çevredeki sağlık merkezlerine kaldırılarak tedavilerine başlandı. 

1 Rus turist can verdi

İkinci kaza ise saat 09.30 sularında yine Konya-Aksaray karayolunun 18. kilometresinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Antalya’dan yola çıkıp Kapadokya istikametine doğru giden ve Rus turistleri taşıdığı belirtilen C.Y. hakimiyetindeki '07 S 2580' plakalı otobüs, yoğun tipi ve buzlanma sebebi ile kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Bahse konu kazada, 32 Rus yolcunun yer aldığı otobüste 12 kişi yaralanırken, 1 Rus turist yaşamını yitirdi.  Yaralılar ambulanslara çevredeki sağlık merkezlerine kaldırılarak tedavilerine başlandı. Diğer yolcular ise olay mahalline gelen başka bir otobüsle kent merkezine nakledildi.

Kazalara ilişkin soruşturma sürüyor. 















Yorumlar (0)