Komşusuyla kaçan kadının çocukları yersiz yurtsuz kaldı

İstanbul’da 3 çocuk annesi, çocuklarını ve eşini bırakıp komşusuyla Kütahya’ya kaçınca, baba, 3 çocuğuyla ortada kaldı.

YAŞAM 21.03.2022, 17:59 22.03.2022, 16:39
Komşusuyla kaçan kadının çocukları yersiz yurtsuz kaldı

İstanbul’da yaşamını sürdüren 3 çocuk annesi Z.A., komşusuyla birlikte Kütahya’ya kaçtı.

Yanına giderken 6 ve 8 yaşındaki küçük 2 çocuğunu da alan ve bir zaman sonra çocuklarını istemediğini, sokağa ya da yuvaya atacağını söyleyip baba Şaban A. ile iletişime girdi.

Baba, çocuklarının sokağa atılacağı korkusuyla Kütahya’ya giderek çocuklarını aldı.

15 yaşındaki D.A, annesinin kaçmasına dayanamadı ve parfüm şişesini kırarak sol bileğini kesti.

2 gün boyunca yoğun bakımda kalan ailesi ve kızına, Maltepe Kaymakamı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından sahip çıkıldı.

Aile kaldıkları evde, gaz ve elektriğin kesik olmasından dolayı Kartal’da bulunan bir otele yerleştirildi.

İşinden çıktı

Kaynakçılıkla geçimini sağlayan baba Şaban A., çocuklarını yalnız bırakmamak maksadıyla işinden ayrıldı.

Baba sıcak bir yuva istiyor ve evlatlarından ayrı düşmek istemiyor.

“Evlatlarımın tekrar yurda verilmesini istemiyorum”

Evlatlarının, Çocuk Esirgeme Kurumu’na gönderilmesini istemeyen ve tek talebinin sıcak bir yuva olduğunu ifade eden baba Şaban A., “Bundan yaklaşık olarak 6 ay öncesinde, müstakil bir evde oturuyorduk. Eşim, ev sahibiyle kavga ettiğinden başka bir yere taşındık. Eşim, 2 çocuğumu alarak komşumuz ile kaçtı. Ardından beni arayarak çocukları almamı ve eğer almazsam sokağa atacağını kaydetti. 8 yaşında olan kızım orada şiddet gördüğünü anlattı.

Çocuklarımın yanında olmaya çalışıyorum. Gözüm arkada kaldığı için işime gidemiyorum. Eskiden oturduğum yer soğuktu, elektrik ve sular kesikti. Bir baba olarak evlatlarımın yurda verilmesini istemiyorum. Çocuklarımın kanatlarımın altında olmalarını ve okula gitmesini istiyorum. Hayırseverlerden de sıcak bir yuva talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Yavrularımız, babalarından ayrılmasın”

Maltepe Kaymakamı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti Bülent Gürpınar, “Ailemizin sıkıntılı haberini aldık. Anneleri 3 yavrusunu terk etmiş. 15 yaşında olan kızımız da intihara meyletmiş. 3 gün yoğun bakımda kaldı kendisi. Maltepe Kaymakamımız Sayın Bahri Tiryaki’nin bizleri görevlendirmesi neticesinde ailemize ulaştık. Ailemizi otele getirip burada geçici sıcak bir yuva temin ettik. Barındıkları evde, su, elektrik doğalgaz hiçbir şey bulunmuyordu.

Babaları çocuklarına bakma gücünün olmadığını söyledi. Sosyal Politikalar Bakanlığımızın Maltepe’de bulunan müdürlüğüyle diyaloğa girdik ve burada incelemelerde bulundular. Mevcut prosedürler şu anda uygulanıyor. Bir hafta içerisinde çocuklarımızı Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştireceğiz. Bizler istiyoruz ki, yavrularımız babalarından ayrı düşmesin. Sizlerin de aracılığıyla bir iş adamı belki çıkıp ailemize sıcak bir aş, ev verir.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)