Kolpaçinolu kumarcılara koçbaşılı baskın!

İzmir’in Bornova ilçesinde, jandarma üç farklı adrese kumar baskını yaptı. Kilit sistemleri ile güçlendirilmiş kapılara koçbaşı yardımıyla duvar yıkarak ulaşıldı. Baskınlar sonucunda 220 kişiye toplam 1 Milyon 57 bin 100 TL para cezası kesildi.

YAŞAM 08.05.2021, 09:36 09.05.2021, 08:57
Kolpaçinolu kumarcılara koçbaşılı baskın!

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilk baskını gece saatlerinde Egemenlik Mahallesi Geri Kazanımcılar Sitesi içindeki daha önce iş yeri olduğu tespit edilen adrese düzenledi. 
Güvenlik kamerası ile korunan mekanda içerideki şahısların özel kilitli kapıyı açmamaları nedeniyle jandarma ekipleri koçbaşı kullanmak zorunda kaldı. Duvarın bir kısmı koçbaşı ile yıkılarak içeriye ulaşıldı.

Duvarda Kolpaçino tablosu 

Jandarma ekipleri 85 kişinin tombala, 23 kişinin ise kumar oynadığını tespit etti. 

Şahıslara kumar oynamaktan ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplamda 518 bin 940 TL ceza uygulandı. Mekanın duvarında Kolpaçino filminin görselini barındıran tablo dikkat çekti.

 

Tablonun üzerinde “İçerisi Şampiyonlar Ligi, pırlantacılar, galericiler, İzmir'in tüm elit insanları burada” yazısının, oyuncular Aydemir Akbaş ve Ebubekir Öztürk’ün filmdeki fotoğraflarıyla birlikte bulunuyordu.

Gizli odada kumar

Jandarma ekiplerinin kumar operasyonunda ikinci baskın adresi Gökdere Mahallesi'nde bulunan katlı iş hanı içinde bulunan mekandı. 

Ekipler burada da demir kapının koçbaşı ile açılamaması sonrası duvarın bir kısmını yıkarak içeriye girdi. İçeride çok sayıda vatandaşın kumar oynadığı görüldü. 

Mekanın üst katında elektrik panosunun arkasında bir gizli oda bulunduğu ortaya çıktı. 

Jandarma ekipleri elektrik panosunu koçbaşı ile kırarak içeri girdiğinde kumar oynayanlar görüldü. Buranın alt katında da ayrı bir kumar oyununun oynandığı tespit edildi.

112 kişiye ceza!

Buradaki operasyon sonucunda 112 kişinin tombala oynarken suçüstü yapılması üzerine ekipler tarafından şahıslara kumar oynamaktan ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplamda 538 bin 160 TL para cezası uygulandı.

Jandarma’nın kumar baskınlarının ardından 220 kişiye toplam 1 Milyon 57 bin 100 TL para cezası kesilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0)