Kolombiya’da cezaevinde isyan: 49 mahkum öldü

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da bulunan bir cezaevinde isyan çıktı. İsyan sırasında 49 mahkum yaşamını yitirdi. Yangın çıkan cezaevinde çok sayıda yatak bir anda alev alırken, 50 mahkumun da yaralı olduğu ve tedavilerinin devam ettiği açıklandı.

YAŞAM 28.06.2022, 17:57 29.06.2022, 17:59
Kolombiya’da cezaevinde isyan: 49 mahkum öldü

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’nın güneybatısında bulunan Tulua şehrindeki bir hapishanede mahkumlar isyan çıkarttı. Ulusal Cezaevleri Müdürü Tito Castellanos, isyan sırasında 49 mahkumun yaşamını kaybettiğini açıkladı. ‘‘Bu çok trajik ve bir o kadar da feci bir olay.” Diye söyleyen Castellanos, cezaevinde toplam 1.267 mahkumun olduğunu belirtti.

Devlet Başkanı'ndan soruşturma talimatı

Ziyaret gerçekleştirmek için Portekiz’e giden Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque ise Twitter’dan üzerinden yaptığı paylaşımda “Tulua, Valle del Cauca’daki cezaevi olayından dolayı oldukça üzgünüz. Tito Castellanos ile şu an temas halindeyim. Bu korkunç olayı açıklığa kavuşturabilmek için soruşturma talimatı vermiş bulunmaktayım.” ifadelerini kullandı.

“Kaçmaya çalışan mahkumlar, cezaevindeki yatakları ateşe verdi”

Kolombiya medyasının kaynak olarak yetkilileri gösterdiği habere göre mahkumlar, hapishaneden kaçmaya çalıştı.

Gardiyanların kaçış isyanını engellemeye çalıştığı sırada ise mahkumların yataklarını ateşe verdiği ve ölenlerin çoğunun da yanarak yaşamını yitirdiği açıklandı. Ayrıca diğer cesetlerin de bedenlerinde şiddet belirtilerine rastlandı.

Koğuşta 200 mahkum vardı

Habere göre yangın çıkan koğuşta yaklaşık olarak 200 mahkum bulunuyordu. Tulua itfaiye sözcüsü, “ Biz çok sayıda yatağın yanmış olduğunu belirledik. Şu ana kadar yaklaşık olarak 50 mahkum sağlık merkezlerine sevk edildi.” dedi.

Olay ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Yorumlar (0)