Kol nakli olan hastanın 25 yıl sonra ilk kez kolunda his oluştu

14 saat süren ameliyatla çift kol nakli gerçekleştirilen Yavuz Ayılmazdır’ın kolunda 25 senenin ardından ilk defa his oluştu.

YAŞAM 19.07.2021, 16:25 20.07.2021, 09:18
Kol nakli olan hastanın 25 yıl sonra ilk kez kolunda his oluştu

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile ekibi, 14 saat süren ameliyatla çift kol naklini gerçekleştirdiği Yavuz Ayılmazdır’la Kurban Bayramı’ndan önce bir araya geldi. Rutin kontroller amacıyla Prof. Dr. Ömer Özkan’ın sıkça ziyaret ettiği Yavuz Ayılmazdır’a ve refakatçisi babasına Kurban Bayramı’ndan önce iyi bayramlar dileyen Rektör Özkan, Ayılmazdır ile sohbet etti.

5-6 ay sonra hareketleri başlayacak

9 yaşındayken dinamit patlaması neticesinde iki elini bilek hizasından kaybetmiş olan Yavuz Ayılmazdır, 25 sene sonra ilk defa kollarında ufak hislerin oluştuğunu ve sol elinde hafifçe hareketlerin başladığını kaydetti. His duygusunun gitgide artacağını söyleyen Rektör Özkan 5-6 ayın ardından hareketlerinin de yavaşça başlayacağını ifade etti.

Özkan, Ayılmazdır’a moral desteği vererek, “Yavaş yavaş sıkıntın azalıyor. Görüyorsun. Serbest olarak yürümeye başladığında kendini çok daha iyi hissedeceksin. Bir sonraki bayramda ellerini artık rahatça kullanacak düzeyde olacaksın.” dedi.

Yorumlar (0)