Kokpite girmek isteyen yolcuya hapis cezası!

Londra-Dalaman seferi esnasında uçağın kapısını açmaya çalışan ve kokpite girmek isteyen yolcuya 2 yıl hapis cezası verildi.

YAŞAM 13.02.2020, 12:50 13.02.2020, 13:11
Kokpite girmek isteyen yolcuya hapis cezası!

Geçen yıl Haziran ayında Londra-Dalaman seferini yapan uçakta olay çıkaran 26 yaşındaki İngiliz yolcu Chloe Haines, dün Chelmsford şehrinde yargıç karşısına çıktı.

Chloe Haines'in içki ve ilaçları karıştırdığını belirten savcı, bu sebeple yolcunun 'kendinden geçtiğini ve hiçbir şey hatırlamadığını' ileri sürdüğünü kaydetti. 

Bunun üzerine Yargıç Charles Gratwicke, Chloe Haines'in uçakta bulunan yolcuların ve mürettebatın can güvenliğini tehlikeye attığını bildirdi. Gratwicke, "Uçaktaki bazı kişiler için en kötü kâbusları gerçek olmuştu." ifadesini kullandı. 

Yargıç, Chloe Haines'i 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Jet2 Havayolları'na ait uçaktaki yolcuların verdiği ifadeye göre Chloe Haines, uçuş esnasında uçağın kapısını açmaya çalışmış, kabin görevlilerine saldırıda bulunmuş, yolculara tehditler savurmuş ve kokpite girmeye çalışmıştı. Chloe Haines, uçuş personeli ve yolcular tarafından durdurulmuştu. 

Uçak, kuleye kaçırılma sinyali göndermiş ve kalkışından 45 dakika sonra İngiliz Hava Kuvvetlerine bağlı iki Typhoon eşliğinde Stansted Havalimanı'na geri dönmek durumunda kalmıştı. 

Havayolu şirketi ömür boyu uçuş yasağı getirmişti

Jet2 Havayolları, Chloe Haines'e 85 bin sterlin (yaklaşık 660 bin lira) para cezası vermiş, aynı zamanda ömür boyu uçuş yasağı getirmişti.

Jet2 CEO'su Steve Heapy, bunun şimdiye kadar tanık oldukları en ciddi olay olduğunu kaydederek, hapis kararını memnuniyetle karşıladığını ifade etmişti.
 

Yorumlar (0)