Kocasını ve kızını ASALA şehit etmişti!

Asala tarafından, diplomat olan eşi ve kızı katledilen ve kendisi ile oğlu gazi olan 78 yaşındaki Sevil Özmen vefat etti.

YAŞAM 15.08.2019, 20:42
Kocasını ve kızını ASALA şehit etmişti!

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği İdari Ataşesi olarak görev yaparken Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen Galip Özmen'in gazi eşi Sevil Özmen hayata gözlerini yumdu.

78 yaşındaki Gazi Sevil Özmen'in cenaze törenine, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Ailesi ve sevenleri Gazi Sevil Özmen'in Türk bayrağına sarılı tabutu başında taziyeleri kabul etti.

78 yaşındaki Gazi Sevil Özmen'in cenazesi Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Diplomat Galip Özmen'in şehit edilmesi

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nde İdari Ataşe olarak görev yapan diplomat Galip Özmen, 31 Temmuz 1980 tarihinde, eşi ve üç çocuğuyla birlikte arabayla çıktıkları geziden dönerken Ermeni terör örgütü ASALA militanlarının silahlı saldırısına uğramıştı.

Terör saldırısı sonucu diplomat Galip Özmen ve 14 yaşındaki kızı Neslihan Özmen şehit olmuş, Galip Özmen'in eşi Sevil Özmen saldırıda ağır yaralanmış, oğlu Kaan Özmen hafif yaralarla kurtulmuş, diğer oğlu Alper Özmen ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Ermeni terör örgütü ASALA'nın saldırıları

ASALA (Ermenistan'ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu), JCAG (Ermeni Adalet Komandoları) ve ARA (Ermeni Devrimci Ordusu) adlı terör örgütleri mensupları, 1970’li ve 1980’li yıllarda Türk diplomatlarını ve ailelerini hedef alan çok sayıda saldırılar düzenlemişti.

İlk olarak 1973 yılında Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ile Konsolos Bahadır Demir, ASALA mensubu bir Ermeni terörist tarafından şehit edilmişti. Sonrasında 22 Ekim 1975 tarihinde Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Daniş Tunalıgil’in şehadeti ile devam eden Ermeni terör örgütleri iltisaklı saldırılar sonucunda 58’i Türk vatandaşı olmak üzere 31’i diplomat ve aile mensubu 77 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Yorumlar (0)