Kocaeli’de yavru ayı 'balığa çıktı'

Kocaeli’de yolunu kaybeden bir ayıyı doğal yaşam alanında yetkililere teslim edene kadarki sürede koruyup bakan Süleyman Atmaca ve Muharrem Buçan’ın ayıyla keyifli zaman geçirdiği fotoğrafları dikkat çekti.

YAŞAM 30.04.2021, 21:14 02.05.2021, 10:07
Kocaeli’de yavru ayı 'balığa çıktı'

Kocaeli Kartepe’de ormanlık bir alanda yavru bir ayı yolunu kaybedip yerleşim alanlarının arasına girdi.

Süleyman Atmaca ve Muharrem Buçan, 1 gün boyunca yavru ayıyı uzaktan izledi. Annesinin gelip onu bulmasını bekleyen ikili annesinin gelmemesinin ardından ayının aç olduğunu düşünüp yem verdi ve ardından eve götürdü.

Yavru ayı balığa çıktı

Bir zaman evde bakılan yavru ayı, oyun oynayıp balığa çıktı.

Evcil bir hayvan olmadığı için kimi zaman vahşi hareketleri olabilen yavru ayı, bugün ise doğal yaşam parkı Ormanya’da yetkililere verildi.

“Sinirlendiğinde yırtıcı olabilir”

Muharrem Buçam, yavru ayının 2 buçuk aylık olduğunu söyleyerek, “Ayıya Kuzuyayla Sisli Vadi mevkiinde rastladık. Fakat tabi önce bir süre uzaktan gözlemledik. Yaklaşık 1 gün boyunca annesinin gelmesini bekledik. Beslenemeyeceğini gördük ve biraz yem verdik. Şu aşamada çok evcilleşmemiş vaziyette. Yemek yerken bir sorun yok ancak kimi zaman eldivenle temas ediyoruz çünkü sinirlenirse yırtıcı olabiliyor. Bu dostumuz için Büyükşehir’in Ormanya’da bulunan yetkililerine haber verdik. Hazırlıklar yapıldı ve onlara teslimi yapıldı. Bir müddet geçtikten sonra doğal yaşam alanına geri salınacağını düşünüyoruz.” dedi.

Ormanya’da yetkililere teslim edilen yavru ayıdan geriyeyse en tatlı halleriyle çekilen şu görüntüler kaldı:

Yorumlar (0)