Kocaeli'nde salgın sebebiyle kapalı kalan kafeteryasını sokak kedilerine açtı

Kocaeli'ne bağlı İzmit ilçesinde sokak kedilerinin içeri girebilmesi için kafeteryasının camına açtığı deliği, salgın sürecinde tekrar açan Furkan Güney, sokak kedilerinin soğuk kış günlerinde beslenmesi ve ısınmasını sağlıyor.

YAŞAM 17.01.2021, 22:10
Kocaeli'nde salgın sebebiyle kapalı kalan kafeteryasını sokak kedilerine açtı

Kocaeli'ne bağlı İzmit ilçesinde, yeni tip koronavirüs (COVID-19) önlemleri çerçevesinde müşteri ağırlayamadığı kafeteryasının camına daha evvel açtığı deliği yeniden açan işletmeci Furkan Güney, sokak kedilerini sıcak bir yuvayla buluşturdu.

Normal dönemlerde yüzlerce kişiye ağırlayan kafeterya, koronavirüs önlemleri çerçevesinde kapılarını müşterilerine kapattı.

Kafeteryanın sahibi Furkan Güney, daha evvel bakımını üstlendiği sokak kedilerinin, kafeteryasına rahat bir şekilde girebilmeleri için cama açtırdığı fakat bir süre sonra kapattığı deliği, salgın döneminde tekrar açtı.

Barınma olanağı sağladığı sokak kedileri için sık sık kafeteryanın içine ve dışına mama ve su bırakan hayvansever, bu duyarlı davranışıyla herkesin takdirini kazandı.

"Müşterilere kapalı, sokak kedilerine açığız"

Furkan Güney, basın mensuplarına verdiği demeçte, uzun senelerdir vatandaşlara hizmet sunduklarını, salgın döneminde alınan önlemler çerçevesinde iş yerlerinin kapalı olduğunu kaydetti.

Her daim sokak hayvanlarıyla ilgilenmeye gayret ettiklerini belirten Güney, salgın sürecinde de sokak hayvanlarına destekte bulunmak istediğini aktardı.

Güney, işletmelerini müşterilere kapattıklarını fakat sokak kedileri için açık tuttuklarını dile getirerek, bu süreçte onların unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.


 

Yorumlar (0)