Kocaeli'nde 'lastik patladı' yalanı ile 24 yolcuyu TEM’in kenarına terk etti

Aracın arıza yaptığını dile getirerek bir dinlenme tesisine giren otobüs şoförü, 24 yolcuyu indirdikten olay yerinden uzaklaştı. Terk edildiklerini anlayan talihsiz yolcular, emniyet ekiplerini aradı.

YAŞAM 25.05.2021, 22:08 26.05.2021, 17:48
Kocaeli'nde 'lastik patladı' yalanı ile 24 yolcuyu TEM’in kenarına terk etti

Kastamonu ve Sinop’a gitmek üzere İstanbul’dan yola çıkan 24 yolcu, Kocaeli TEM Otoyolu Körfez ilçe hududuna geldiklerinde otobüs sürücüsü, aracın arıza yaptığını dile getirdi.

Lastiğin patladığını belirten sürücü, bir dinlenme tesisine giriş yaptı. Aralarında yaşlı ve ameliyatlı yurttaşların da bulunduğu yolcuları burada indirdi. Yolcular, bir süre burada beklemenin ardından terk edildiklerinin farkına vardı. Şirket yetkililerini arayan yolcular, otobüsün sözleşmesinin sonlandığı için kendilerini terk ettiği yanıtını aldı.

"Şirkete zarar vermek istiyormuş"

Hasan Uğuralan isimli yolcu, alelacele indirildiklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

“08.00'de Esenler'den yola çıktı. Lastik arızası olduğunu söyleyerek TEM'deki tesislerde indirildik. Ardından eşyalarımızı adeta atarcasına buraya indirdiler. Sonra da çekip gittiler. Bunların anlaşmalı şirket olduğunu öğrendik. Söz konusu anlaşmayı yolcular varken feshederek şirkete zarar vermek istiyormuş. Muhatap olabileceğimiz hiç kimse yok.

"Cumhurbaşkanı gelse de kaldırmam"

Şoföre giderek, ‘Bizim canımız size emanet, neden böyle yapıyorsunuz? Siz bizi götürmek zorundasınız.’ dedim, 'Cumhurbaşkanı gelse bile otobüsü buradan kaldırmam.’ dedi."

Yeni araç gönderildi

Yolcular, yaklaşık olarak 3,5 saat boyunca dinlenme tesisinde bekledi. İhbar üzerine olay mahalline gelen emniyet ekipleri, yolcuların şikayetlerini dinledi.

Bir süre daha beklemek durumunda kalan yolcular, Yalova’dan gönderilen başka bir araçla alınarak yolculuklarına devam etti.







Yorumlar (0)