Kocaeli'nde 56 bin civcivin bulunduğu çiftlikteki yangında yürek burkan görüntüler

Kocaeli’ne bağlı Kartepe ilçesinde 3 bin 500 metrekareden büyük alana sahip bir tavuk çiftliğinde meydana gelen yangın, itfaiye personelleri tarafından 1,5 saat boyunca devam eden müdahalenin sonucunda söndürüldü. Binlerce civcivin can verdiği çiftlikte, itfaiye personeli ağzı ile hava vererek civcivleri hayatta tutmaya çalıştı.

YAŞAM 01.02.2021, 17:45 02.02.2021, 13:02
Kocaeli'nde 56 bin civcivin bulunduğu çiftlikteki yangında yürek burkan görüntüler

Feci olay, saat 08.00 sularında Kocaeli’ne bağlı Kartepe ilçesi İbrikdere Mahallesi’nde yer alan bir tavuk çiftliğinde yaşandı. Aktarılan bilgilere göre, Cemil Kara adlı vatandaşa ait 3 bin 500 metrekareden daha büyük bir alana sahip tavuk çiftliğinde yangın meydana geldi. Kısa bir zaman içerisinde büyüyen yangında alevler, tüm çiftliği sardı. Yangına şahit olan vatandaşlar, durumu ivedilikle 112'ye iletti. İhbar üzerine olay mahalline çok sayıda sağlık, itfaiye ve güvenlik ekibi gönderildi.

1,5 saatte kontrol altına alındı

Kısa bir süre sonra olay mahalline gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için faaliyet başlattı. Ekipler tarafından gerçekleştirilen müdahale ile yangın yaklaşık olarak 1,5 saatte kontrol altına alınabildi. Meydana gelen yangında yaralanan ya da dumandan etkilenen olmazken, binlerce civciv feci şekilde can verdi. Yangının çıkış nedenini bilmediklerini dille getiren çiftlik sahibi Cemil Kara, 1 gün evvel 56 bin adet civciv aldıklarını belirtti.

İtfaiye personeli, feci şekilde can veren civcivleri yaşama döndürmek için dakikalarca çabaladı

Yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, daha sonra içeride bulunan 56 bin civcivi sağ çıkarmak için çiftliğe giriş yaptı. Ekipler, çiftlikte bulunan onlarca civcivi leğen, kova ve varillerle dışarıya çıkardı. Binlerce civcivin ise feci şekilde can verdiği tespit edildi. Bir itfaiye personeli ise telef olan civcivleri yaşama döndürebilmek için dakikalarca ağzı ile hava verdi.

Can veren civciv sayısı araştırılıyor

Yanan çiftlik drone ile havadan görüntülenirken, itfaiye personelleri çiftlikteki soğutma çalışmalarına devam ediyor. Soğutma çalışmalarında sona geldikten sonra yangının çıkış nedeninin tespit edilmesi için inceleme başlatılacak. Can veren hayvan sayısının ise gerçekleştirilecek olan incelemelerin akabinde belirleneceği kaydedildi.



Yorumlar (0)