Kocaeli'nde 15 yaşındaki görme engelli kız, 6 ayda hafız oldu

Kocaeli’ne bağlı Gebze ilçesinde yaşayan Suriyeli görme engelli Nuseybe Alhuseyin, 6 ay içerisinde Kur’an-ı Kerim’i ezberledi.

YAŞAM 21.01.2021, 00:56 21.01.2021, 18:46
Kocaeli'nde 15 yaşındaki görme engelli kız, 6 ayda hafız oldu

Kocaeli’ne bağlı Gebze ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Suriyeli Nuseybe Alhuseyin, dünyaya yüzde 100 görme engelli olarak geldi.

Ülkesinde 2011 yılında çıkan iç savaşın ardından ailesi ile beraber yaklaşık 5 yıl evvel ülkemize gelen Alhuseyin, Kocaeli’ne bağlı Gebze ilçesinde yaşamını sürdürmeye başladı.

Kur'an-ı Kerim dersi aldı

Kur’an-ı Kerim öğrenmek genç kız, 3 yıl evvel kabartma Kur’an-ı Kerim ile yatılı kursa giderek ilk eğitimini aldı.

6 ay içerisinde hafız oldu

Okumayı hızlı bir biçimde öğrenen görme engelli kız, gönül verdiği kutsal kitabı, 6 ay gibi kısa bir zaman zarfında ezberleyerek hafız oldu.

Azmi ile diğer insanlara emsal teşkil eden genç kız, şimdi ise yalnızca Kur’an-ı Kerim hocası olup, kendisi gibi görme yetisi olmayan bireylere bunu öğretebilmeyi arzuluyor.

"Bunu herkes yapabilir"

Hafız Nuseybe, "Hocalar çok şaşırdılar, çok da mutlu oldular. Arkadaşlarım, ‘Sen görmüyorsun, biz görüyoruz ama hafızlık yapamıyoruz, sen nasıl yapabiliyorsun?’ diyorlar. Fakat isteyen herkes bunu yapabilir. Hafızlık oldukça kolay bir şey. Yalnızca biraz sabır istiyor. Fakat hocalar benim durumuma hiç şaşırmadılar. Kursa başladığım an çok mutlu oldular, ‘Kursumuzda görme engelli var.’ şeklinde konuştular. Kursa hemen alıştım, ardından da hafızlığa başladım. 6 ay içerisinde bitirdim. İlk kez kursa gidiyorum, ailemi özlüyorum. Fakat sonradan bu duruma alıştım. Hafızlık eğitimi sırasında hiç sıkılmadım, her gün çalıştım." ifadelerini kullandı.








 

Yorumlar (0)