Kocaeli'de doğal gaz patlaması

Kocaeli'nde üç katlı bir binada yaşanan doğal gaz patlaması neticesinde ikisi ağır beş kişi yaralandı.

YAŞAM 23.01.2023, 00:50 23.01.2023, 09:21
Kocaeli'de doğal gaz patlaması

Gölcük ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi 100'üncü Sokak üzerindeki üç katlı binanın en üst katında 41 yaşındaki Mikdat Ç. ile 65 yaşındaki annesi Hanım A.'nın ikamet ettiği evde an itibarıyla tespit edilemeyen bir sebeple doğal gaz patlaması yaşandı.

İhbarda bulunulması üzerine olay mahalline güvenlik, sağlık, itfaiye, SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ) ve İZGAZ (İzmit Gaz Dağıtım AŞ) ekipleri yönlendirildi.

Olay mahalline ulaşan sağlık personelleri tarafından ambulanslarla hastaneye kaldırılan beş yaralıdan üçü kontrollerinin akabinde taburcu oldu.

Patlamanın yaşandığı evdeki yaralılar Mikdat Ç. ile Hanım A.'nın durumunun ciddi olduğu belirtildi. 

Patlamanın ardından bölgede bir süre boyunca kesilen doğal gaz ve elektrik akışı, gerçekleştirilen kontrollerin akabinde tekrar sağlandı.

Ekipler, sızıntı olasılığına karşı patlamanın yaşandığı bina ile bitişiğinde yer alan iki binayı da boşalttı. Gerekli kontrollerin akabinde bir binaya giriş izni verildi.

Bölgedeki bazı araçlarda da hasar meydana geldi.



Kocaeli Valisi'nden açıklama

Vali Seddar Yavuz ise kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, iki yaralının tedavi altında olduğunu kaydederek, valilik koordinasyonunda araştırma ve incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklamada, doğal gaz patlamasına ilişkin ihbarının akabinde bölgede yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve güvenlik ekibi görevlendirildiği kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, yetkili birimler tarafından apartmanda başlatılan faaliyetler doğrultusunda can güvenliği yönünden apartmanın boşaltıldığı ifade edildi.

Yorumlar (0)