Kocaeli'de denize girmek isteyen 2 kardeş, boğularak can verdi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde, 13 ve 16 yaşlarında olduğu belirlenen 2 kardeş yüzmek için girdikleri denizde boğularak hayatını kaybederken, ekiplerin kurtardığı ve hayati tehlikesi bulunduğu bildirilen bir kadın ise tedavi için hastaneye kaldırıldı.

YAŞAM 22.07.2021, 09:00 24.07.2021, 20:18
Kocaeli'de denize girmek isteyen 2 kardeş, boğularak can verdi

Olay, öğle 13.00 sıralarında Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde meydana geldi. 

İddiaya göre, 16 yaşındaki Kardelen G. ve 13 yaşındaki Atakan G. isimli 2 kardeş ile birlikte 35 yaşındaki kadın Nihal G. yüzmek için girdikleri denizde bir anda kayboldu. İhbar üzerine Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi ekipleri bölgeye sevk edildi ve vatandaşların da yardımıyla denizde kaybolan 3 kişi karaya çıkartıldı. 

2 kardeş hayatını kaybetti

Bölgeye gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Atakan G. ve Kardelen G. adlı 2 kardeşin hayatını kaybettiği tespit edildi. Hayati tehlikesinin olduğu aktarılan Nihal G., Kandıra Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. 

Bazı plajlarda denize girmek yasaklandı 

Kandıra’nın Karadeniz kıyısında yer alan Bağırganlı, Kumcağız, Sarısu ve Cebeci plajlarında 1 günlüğüne denize girmek yasaklandı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, “Değerli vatandaşlarımız, olumsuz deniz/hava şartları nedeniyle bugün Kandıra ilçemizdeki Bağırganlı, Sarısu, Kumcağız ve Cebeci plajlarımızda ortaya çıkan tehlike sebebiyle denize girmek yasaklanmıştır. Lütfen belirtilen kurallara riayet edelim. Ne kendi canımızı ne de ailemizin canını tehlikeye atmayalım” sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)