Koç ailesinden Suna Kıraç vefat etti!

Merhum iş insanı Vehbi Koç'un kızı olan ve binlerce çocuğa eğitim imkânı sunan Suna Kıraç vefat etti. 

YAŞAM 15.09.2020, 11:20 15.09.2020, 11:25
Koç ailesinden Suna Kıraç vefat etti!

Koç ailesinden Suna Kıraç'tan acı haber geldi.

Merhum iş insanı Vehbi Koç'un kızı olan ve binlerce çocuğa eğitim imkânı sunan Suna Kıraç, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

Konuya ilişkin açıklama Koç Holding'den geldi. 

Açıklamada, Suna Kıraç'ın Cumhuriyet'in sahip olduğu değerlerle yetiştiği, hem toplumsal hayatta hem iş hayatında çeşitli başarılara imza attığı ifade edildi.

Suna Kıraç'ın Türkiye'nin eğitim, sanat, sanayi ve kültür gibi alanlarda ilerlemesine ciddi anlamda fayda sağladığı ve Koç Holding'in kuruluş döneminden 2010 yılına kadar farklı liderlik misyonları üstlendiği belirtildi.

Koç Okulu, Koç Üniversitesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın kurulmasında önemli bir role sahip alan Suna Kıraç'ın vefat etmesi nedeniyle yoğun üzüntü yaşandığı kaydedildi. 

Suna Kıraç'ın yenilikçi ve ilham verici kişiliğiyle hep akıllarda kalacağı ve asla unutulmayacağı ifade edildi. 

Suna Kıraç kimdir?

Suna Kıraç, 1941 senesinde Ankara'da dünyaya geldi.

Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'ni tamamlayan Suna Kıraç, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi'nin Bankacılık ve Finansman bölümünden mezun oldu. 

Suna Kıraç'a, 1999 senesinde London Business School tarafından "iş hayatına, Koç Holding'e ve çocukların eğitimine" sağladığı faydalar dolayısıyla "Onur Üyeliği" verildi. 

Dokuz senedir ALS hastalığı ile savaşan Suna Kıraç, insanlarla yalnızca gözleriyle iletişim sağlayabiliyordu.

Suna Kıraç, eşi İnan Kıraç ile beraber kuruculuğunu üstlendiği Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile Türkiye'ye hizmet yatırımlarına devam ediyordu. 

Suna Kıraç, İstanbul'da büyük çaplı bir oditoryum ve kültür merkezi kurulması için faaliyet yürütüyordu.

2006 senesinde "Ömrümden Uzun İdeallerim Var" isimli bir kitap yayınlayan Suna Kıraç, bu kitaptan elde ettiği geliri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışladı. Söz konusu kitap, 100.000'den fazla sattı. 

Suna Kıraç, Forbes Türkiye tarafından 2017 yılında hazırlanan "En Zengin 100 Türk" listesine sekizinci sıradan girdi. Suna Kıraç'ın serveti, 2 milyar dolar olarak açıklanmıştı. 

Yorumlar (0)