Klimalı duraklar soğukta vatandaşların imdadına yetişiyor

Gümüşhane Belediyesi tarafından geçtiğimiz senelerde şehir merkezinde bulunan vatandaşların hizmetine açılan klimalı duraklar, soğuklar iyiden iyiye kendisini göstermeye başladığı bugünlerde yol kenarlarında ve toplu taşımalarda bekleyen vatandaşların imdadına koşuyor.

YAŞAM 07.01.2022, 18:27 09.01.2022, 09:31
Klimalı duraklar soğukta vatandaşların imdadına yetişiyor

Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü Gümüşhane ilinde dolmuş veya otobüs duraklarında bekleyen vatandaşların soğuktan korunması amacıyla sıkça kullandığı duraklarda bulunan sistemle hava sıcaklığının belirli bir seviyenin altına düşmesiyle beraber klimalar da otomatik olarak devreye alınıyor.

Şehirde 32 tane klimalı durak var

Transit yolda ve şehrin çeşitli yerlerinde yer alan 29 tanesi faal 3 tanesi ise yapım aşamasında olan toplamda 32 tane olan klimalı duraklar her gün 07.00 ila 01.00 saatleri arasında ortam sıcaklığı belirli bir derecenin altına düştüğü zaman otomatik olarak devreye giriyor ve durağı sürekli sıcak tutuyor.

Durakta birçok hizmet ücretsiz sunuluyor

Vatandaşların ihtiyacı da düşünülüp güvenlik kamerası, ücretsiz wifi, kitaplık ve elektrik prizinin bulunduğu duraklar özellikle şehirdeki öğrenciler tarafından sıkça kullanılıyor.

Yorumlar (0)