Klima üzerine çıktı, polisi alarma geçirdi!

Evin penceresinden binanın dış yüzeyinde asılı hâldeki klima motorunun üzerine çıkıp oturan yaşlı kadın, sağlık, itfaiye ve polis ekiplerini alarma geçirdi.

YAŞAM 10.02.2021, 10:06 10.02.2021, 14:11
Klima üzerine çıktı, polisi alarma geçirdi!

Burdur’da 88 yaşındaki kadın, birinci katta bulunan evin penceresinden çıkarak bina yüzeyindeki klima ünitesinin üzerine oturunca polis, itfaiye ve sağlık ekipleri harekete geçti. İtfaiye ekipleri tarafından pencerenin altına branda gerilirken, yaşlı kadın, hareketliliği fark ederek dışarı bakan ve annesini bu durumda gören kızı tarafından tutulup pencereden içeri çekildi.

İlginç olay, Burdur'un merkez mahallelerinden Burç Mahallesi'nde, Özlem Evler 2. kısımda yaşandı.

Alınan bilgilere göre 88 yaşındaki Yaşar Gökmen isimli kadın, pencereden çıkarak binanın dış yüzeyine montajlı durumdaki klima ünitesinin üzerine oturdu.

Yaşlı kadını ilk görenler ise karşı binadaki komşular  oldu. Komşular hemen polisi ve itfaiyeyi aradı. Bildirilen adrese polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Olay yerine gelen ekipler ivedilikle önlem aldı. İtfaiye ekipleri, kadının düşme ya da atlama ihtimaline karşı yere branda açtı.

Sesleri duyan yaşlı kadının kızı ise pencereden baktığında annesini gördü. İtfaiyenin müdahalesine gerek kalmadı ve kızı, annesini yakalayıp pencereden içeri çekmeyi başardı.

88 yaşındaki Yaşar Gökmen’in söz konusu adreste kızıyla birlikte ikamet ettiği ve alzaymır hastası olduğu belirtilirken, kızının lavaboya gittiği bir anda pencereyi açtığı ve klima ünitesinin üzerine çıkıp oturduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)