Klima sesine ceza: 14 bin 740 lira!

Antalya’da klimadan çıkan ses yüzünden komşusunu rahatsız eden kişiye ve dört işletmeye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ceza uygulandı. Klima sahibine 14 bin 740 lira ceza kesilirken, toplamda 5 klima sahibine 73 bin 700 lira ceza kesildi.

YAŞAM 20.02.2021, 16:40 21.02.2021, 11:43
Klima sesine ceza: 14 bin 740 lira!

Geçtiğimiz yıldan bu yana Antalya’da, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gürültü kirliliği konusunda denetimler yapılmaya başlandı. Denetimler ve şikayetler sonucunda geçen yıl, 9 milyon 900 bin lira ceza yazılmıştı. Müdürlük ekipleri tarafından 2020 yılında ise, çevre kirliliğinin yanı sıra gürültü kirliliğinin de önüne geçilmesi için etkin bir mücadele verdi. Gürültü kirliliği kapsamında en çok ceza alınan durumun ise, klima gürültüsü dolayısıyla kesilen cezalar oluşu da dikkati çekti.

Gürültü kirliliğinin cezası: 14 bin 740 lira

Antalya’daki bir apartmanda, ilginç bir olay yaşanmıştı. Yan dairesinin klima motorunun yüksek ses çıkarmasından rahatsızlık duyan komşu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikayette bulunmuştu.  Ekipler tarafından ihbar edilen klima sahibi konu uyarılmış ve gürültü sorununun giderilmesi için süre tanınmıştı. Ancak ihbar edilen kişi verilen süre zarfında gerekli tamirat ve bakımı yaptırmamıştı. Bu yüzden kişiye, 14 bin 740 lira ceza uygulanmıştı. Ayrıca fazla ses çıkartan klimaları yüzünden şikayet edilen dötr işletmeye de, ayrı ayrı 14 bin 740'ar lira ceza kesilmişti.

Ekipler, ihbar aldıkları yerlere gidip ilk olarak hassas cihazla ses ölçümü yapıyor. Daha sonra klimayı çalıştırarak aynı işlemi yapan ekipler, cezayı 5 desibelin üstündeki durumlarda düşünüyor. Ayrıca denetimler kapsamında; iş yerlerinde, atölyelerde ve eğlence mekanlarında da gürültü kirliliğine neden olanlar durumlar sonrası ceza kesilmişti.

Yorumlar (0)