KKTC’den orman yangınlarıyla mücadeleye destek

KKTC’den ekipler ülkemizde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek amacıyla ekiplerle çalışmaları sürdürüyor.

YAŞAM 05.08.2021, 18:54 07.08.2021, 11:10
KKTC’den orman yangınlarıyla mücadeleye destek

KKTC Orman Dairesi ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’na bağlı ekipler ülkemizde süren orman yangınlarına mücadeleye devam ediyor.

KKTC’den destek ekibi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nce ülkemize gönderilmiş olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’na bağlı olan 11 personel ve 4 araç Orman Dairesi’nden ise 10 personel ve 3 araç orman yangınlarına müdahalede bulunuyor.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından yapılmış olan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Alanya’ya giden bir ekibin Gazipaşa bölgesinde süren yangınlara müdahale ettiği kaydedildi.

Ekibin içinde 11 personelin yanında 2 yangına ilk müdahale aracıyla birer komuta aracı ve arazöz bulunuyor.

Manavgat’taki yangınlara müdahale için harekete geçti

Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde yangınlara müdahaleye destek veren ekip, Gazipaşa sonrası Manavgat’taki yangınlara müdahale etmek amacıyla bölgeye hareket etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılmış olan yazılı açıklamada, Orman Dairesi ekibince, Gazipaşa bölgesindeki yangına müdahaleye Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde destekte bulunuyor.

Yorumlar (0)