Kızının öğrencisi olacak

Hicran Keyvanklı, kızının öğrencisi olabilmek için 65 yaşında sınava girdi.

YAŞAM 30.06.2019, 14:48 30.06.2019, 15:54
Kızının öğrencisi olacak

Hicran Keyvanklı isimli vatandaş, Bilecik'te kızının doktor öğretim üyesi fakültede okuyabilmek için Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girdi.

Bilecik'te, 65 yaşındaki Hicran Keyvanklı, kızının doktor öğretim üyesi olduğu fakültede okuyabilmek için Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) ter döktü.

İzmir'de yaşayan ve kızının öğretim elemanı olduğu Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde öğrenci olabilmek için Bilecik'te Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) giren Hicran Keyvanklı, okumaya verdiği önemi anlattı.

Ön lisans mezunlarının lisans tamamlayabilmelerine yönelik düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) katılmanın heyecanını anlatan Hicran Keyvanklı, okumanın hayatının her anında olduğunu ifade etti.

Hicran Keyvanklı, "Okumanın yaşı yok. Eğitim bir insan için çok önemli. Günde 4-5 saat çalışarak sınava hazırlandım. Kazanmak, kaybetmek önemli değil. Ben ideallerimin peşinde olmayı sürdüreceğim." şeklinde duygularını paylaştı.

Doktor öğretim elemanı olan Dr. Demet Deniz Dülger de bazen annesi Hicran Keyvanklı ile birlikte ders çalıştıklarını, annesinin küçük yaştan itibaren kendilerine okumanın ve eğitimin önemini her zaman hissettirdiğini anlattı.

Yorumlar (0)