Kısıtlamasız ilk cumartesi gününde Belgrad Ormanı'na yoğun ilgi

Kademeli normalleşme kararlarıyla beraber kısıtlamasız ilk cumartesi gününde İstanbullu vatandaşlar, bugün soluğu Belgrad Ormanı'nda aldı.

YAŞAM 05.06.2021, 17:33 06.06.2021, 14:43
Kısıtlamasız ilk cumartesi gününde Belgrad Ormanı'na yoğun ilgi

Kısıtlamasız ilk cumartesi gününde Belgrad Ormanı'na girmeye çalışanlar, kilometrelerce araç kuyruğu oluştururken, Belgrad Ormanı’ndaki yoğunluk drone kamera ile havadan görüntülendi. 

Belgrad Ormanı’nda araç kuyruğu

Tam kapanma sürecinden sonra kısıtlamasız ilk cumartesi gününde İstanbullular, günün erken saatlerinde soluğu Belgrad Ormanı’nda aldı. Havanın güneşli olmasını ve sıcaklığını fırsat bilen İstanbullular, uzun araç kuyruğu oluşturdu. Çocuklar tabiat parklarında doyasıya eğlenirken, aileler ise çay eşliğinde açık alanda sohbet ederek dinlendi. Belgrad Ormanı girişinde oluşan araç kuyruğu ise drone kamera ile havadan görüntülendi. 

"Bir daha kapanmaz umarım” 

Ailesiyle birlikte ormana gelen Melih Sarıca, “Bir daha kapanmaz umarım, böyle daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bugün sabah saat 05.00’te yola çıktık, 07.00’de ise buraya vardık, ailemle geldim” sözlerini kullandı.

Kapanma döneminde işi sebebiyle çalıştığı için yine dışarıda olduğunu söyleyen Ceyhan Başak, “Bugünü bekliyorduk. Ben zaten dışarıdaydım fakat çocuklar hep evdeydi. Bugün de iş vardı ama işimi ektim buraya geldim. Ailemle birlikte bugünün tadını çıkartıyoruz. Pazar günkü yasaklarının da kalkmasını bekliyorum, inşallah kalkar” ifadelerine yer verdi.

“Devletimiz sağ olsun, yasakları kaldırdı”

Belgrad Ormanı’na gelen vatandaşlardan Fadime Taşkın, “Çok eğleniyorum, piknik yapıyoruz burada. Devletimiz sağ olsun, yasakları kaldırdı. Bir değişiklik oldu çocukları getirdik. Ailecek piknik yapalım istedik. İnşallah temennimiz bu yasakların tamamen kalkması” açıklamasını yaptı. 

9 yaşındaki İbrahim Öztürk, “Belgrad’da koşuyorum, kayıyorum yürüyorum, çok mutluyum.” derken Melih Tamer ise “Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Cumartesi günü yasakları bitti, çok iyi oldu ama artık salgın bitsin” sözlerini kullandı.”



Yorumlar (0)