Kısıtlama kalktı, Bayrampaşa Hali patladı!

Kısıtlama kalktıktan kısa süre sonra Bayrampaşa'daki meyve sebze halinde olağan dışı yoğunluk yaşandı.

YAŞAM 04.05.2020, 08:42 04.05.2020, 10:24
Kısıtlama kalktı, Bayrampaşa Hali patladı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında uygulanan 3 günlük kısıtlamanın sona ermesinden hemen sonra İstanbul Bayrampaşa'da bulunan meyve sebze halinde gece saatlerinde olağanüstü yoğunluk oluştu. Başlayan yoğunluk şu dakikalara kadar hâlen sürerken, vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadığı, sosyal mesafe kurallarına uyulması ile ilgili de herhangi bir uyarı yapılmadığı görüldü.

Halden pazar ve marketçi esnaflarının ürün almak için oluşturduğu aşırı yoğunluk halin önündeki yola da yansıdı. Polis ekipleri hal önünde kontrolü sağlamaya çalıştı.

"Halin hâli ortada! 4 saattir içeri bile giremiyoruz"

Gece saatlerinden itibaren mal almaya geldiğini ve beklediğini belirten pazarcı esnafı Dursun Şahin yoğunluğu şu ifadelerle anlattı:

“Arkadaşımla beraber mal almaya geldik ama yoğunluktan dolayı giremiyoruz. Halin hâli ortada! Ne yapacağız bilmiyoruz. Zaten geceden geldi, sabaha kadar buradayız. Şuan itibariyle 4 saat oldu geleli, içeriye arabamızı da sokamıyoruz. Sebze alacağız arkadaşımla beraber, pazara gideceğiz. Sabah 9.00’dan önce buradan çıkamayacağız görünüyor.”

"Orucumuzu açıp hemen geldik ama..."

Yaklaşık 5 saattir burada olduğunu belirten pazarcı esnafı Ferdi Şahin ise yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi:

“İftarımızı açtık buraya geldik, yaklaşık 5 saattir buradayız. Görüyorsunuz, sizin de gördüğünüz gibi ne olacak bilmiyoruz. Baya bir talep var, şuan aracımız da dışarıda. Biz de şaşkınız, buradan nasıl mal alacağız, nasıl çıkacağız. Tahmini bir 4-5 saat daha buradayız gibi gözüküyor. Sabah saat 9-10 gibi anca çıkarız, pazara gideceğiz. Sebze, domates, biber, patlıcan, yeşillik, alması bir dert, çıkartması bir dert. Yani görüyorsunuz halimizi.”

Yorumlar (0)