Kışın ev ortamına uyumlu, zahmetsiz yetiştirilebilecek bitkiler…

Kış mevsiminin gelmesiyle evde yetiştirmeye uygun çok zahmetli bakımı olmayan ev bitkilerini sizler için derledik.

YAŞAM 20.12.2021, 17:03 22.12.2021, 09:23
Kışın ev ortamına uyumlu, zahmetsiz yetiştirilebilecek bitkiler…

Kış geldi, artık dışarıda hava koşullarına bitkilerin dayanıklılığını sağlamak daha da zorlaştı.

Bitkilerden vazgeçemeyenler ve çok fazla ilgilenmeye gerek kalmadan evin içerisinde bakabileceğiniz hem evinizin havasını tertemiz yapacak hem de dekorasyona katkı verecek, ayrıca sizi çok daha iyi hissettirecek çiçekleri sizler için derledik.

1- Peygamber Kılıcı

Kılıç çiçeği veyahut peygamber çiçeği gibi isimlerle de anılan bu bitki, dayanıklı olmasından dolayı çok fazla tercih ediliyor. Kolay bir bakımı olan çiçek gölgeye, güneşe ve susuzluğa karşı da oldukça dayanıklıdır. Yapraklarında çeşitli desenler vardır.

Bu çiçeğe bakarken toprağın yarısına dek kurumasına izin vermeden tekrar sulanmamalıdır. Kışın yani bu mevsimlerde ise daha az sulanmalıdır.

2- Afrika Menekşesi

En popüler salon çiçeklerinden olan Afrika Menekşesi küçük saksılarda yaşayabiliyor. Evlerde bulunan dar alanlarda da rahatlıkla hayatta kalabiliyor. Tek bir husus var: Işığı ve nemi çok seviyorlar.

Afrika Menekşesi senenin büyük bir kısmında çiçek açıyor. Bakımında ise toprak yüzeyinin kuru kalacak şekilde sulama yapılması büyük bir önem taşıyor.

3- Salon Eğreltisi

Eğrelti otu türlerinin içinde en fazla bilinen eğrelti otu çeşitlerinden olan salon eğretisi, aşk merdiveni gibi farklı isimlerle de anılıyor. Bulunduğu ortama çok kolay bir şekilde uyum sağlayabilen bu bitkiler güneş ışığını doğrudan sevmiyor.

Fakat ışık miktarı eğer azsa yaprakları kuruyor ve düşüyor. Çiçek vermeyen bir bitki olan salon eğretisi evinde yeşili sevenler için büyük bir avantaj oluşturuyor.

4- Kurdele çiçeği

Susuzluğa oldukça dayanıklı olan kurdele çiçeği aşırı güneşe ve gölgeye uyum sağlayabildiğinden bakımı da bir hayli kolaydır. Kışın haftada 1 kere, yazın ise 2 en az 2 kere üstten sulanmalıdır.

5- Kaktüs

Birçok kişinin evinde bulunan kaktüs bitkisi, yapısı itibarıyla az su istediği ve bakımı da bir hayli kolay olduğu için ev ortamında bakılmak için tercih ediliyor. Bu bitki aynı zamanda televizyon ve telefon gibi ortamların radyasyonunu da içine çekiyor ve zararlı radyasyonu en aza indiriyor.

6- Aloe vera

Aloe vera bitkisi güzellik ürünlerinde çok sık kullanılıyor. Yaprağının soyulmasıyla altından çıkan jel kıvamındaki madde ürünlerin hammaddesini oluşturuyor. Dünyada da tıbbi amaçlı kullanılan bu bitki az bir suyla evde kolayca yetiştirilebiliyor.

7- Barış çiçeği (Spatifilyum)

Barış çiçeği yani asıl adıyla Spatifilyum bulunduğu ortama ferahlık ve tazelik katıyor. Bununla birlikte havanın da temizlenmesini sağlayarak bolca oksijen üretiyor. Bol ışığın olduğu ortamlarda ve nemli yerlerde bakımı sürdürülebiliyor.

8- Zeze çiçeği

Zeze çiçeği özellikle parlak renkli bitki sevenlerin çok tercih ettiği çiçeklerden biri. Orta ışıklı yerlerde hiç ışık olmaksızın da yaşayabiliyor. Çok fazla ışığa maruz kaldığı zamansa yaprakları kıvrılıyor. Bitki bakımı konusunda acemi olan kişilere hem az ışıkla hem de az suyla kolaylık sağlıyor.

9- Şans bambusu

Toprakta ve suda rahat bir şekilde yaşayabilen şans bambusu, son zamanların en çok ilgi gören bitkilerinden. doğrudan güneş altında olmaması gereken bitki, çok fazla ışık aldığında ölebiliyor.

10- Nolina

Nolina bitkisi ilgisiz kaldığında bile yeşeriyor ve ışıksız ortamlarda da sağlıklı bir şekilde büyüyebiliyor. Çiçeğin zahmetsiz bir şekilde bakımı olduğundan çok fazla suya da ihtiyaç duymuyor.

HABERNEDİYOR.COM / TAYFUR BAL ÖZEL İÇERİK

Yorumlar (0)