Kış şartlarında Adana’da yaban hayatı adına seferber olundu!

Adana’ya bağlı Tufanbeyli ilçesinde, yaban hayatı için zorlayıcı kış şartlarında yabani hayvanların aç kalmamaları için seferberlik başlatıldı. Komutanlar ve gönüllüler, yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

YAŞAM 01.03.2021, 14:31 02.03.2021, 16:01
Kış şartlarında Adana’da yaban hayatı adına seferber olundu!

Kaymakam, komutanlar ve gönüllüler bu kez, yaban hayvanları için bir araya geldi. Hayvanların soğuk kış ayında aç kalmalarına razı gelmediler ve doğaya onlar için yem bıraktılar.

İlçe protokolü bir araya geldi

Adana’ya bağlı Tufanbeyli ilçesinde, soğuk kış aylarının yarattığı olumsuz etki özellikle yabani hayvanları çok etkiledi. İlçenin protokulünde yer alan isimler ve gönüllüler bir araya gelerek, yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için yem aldılar. İlçe protokolü arasında; Tufanbeyli Kaymakam Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Şükrü Savaş, İlçe Emniyet Amiri Devlet Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Yaşar Kalkan, Fahri Av Koruma Müfettişi Battal Burak, Tufanbeyli Avcılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Baykul ve derneğin üyeleri yer aldı.

Yaban hayatının korunması amaçlanıyor

Doğaya hayvanlar için yem bırakılmasının ardından Kaymakam Abdullah Sarı, il.e protokolüyle ortak bir karar alarak yaban hayatının korunup kollaması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Özellikle yüksek kesimlerde yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığı bir dönemde olunduğunu söyleyen Sarı, amaçlarının yaban hayatının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğuna işaret etti.

Yorumlar (0)