Kış lastiği denetimleri başladı

Kış lastiği uygulamasının bugün itibarıyla başlamasıyla birlikte ekipler denetimlerini sıklaştırdı. Yük ve yolcu taşıyan araçların lastikleri kontrol edildi. Kurala uymamanın cezasının 1152 lira olduğu kaydedildi.

YAŞAM 01.12.2022, 10:24 02.12.2022, 09:41 Hakan Öksüz
Kış lastiği denetimleri başladı

1 Aralık itibarıyla şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması başladı. Kentin giriş ve çıkışlarında konumlanan Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, denetim yaptı.

Cezası 1152 lira

Kurallara uymayan ticari araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği kaydedildi. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da yapılan denetimlerde ekipler, kış lastiği kuralına uyan sürücülere teşekkür etti. Kış lastiği uygulamasının 1 Nisan 2023 itibarıyla sona ereceği hatırlatıldı. Kurala uymayan sürücülere 1152 lira ceza kesileceği belirtildi.

Trafik güvenliği için önemli

Kış lastiğinin trafik güvenliği için son derece önemli olduğunu vurgulayan sürücü Salih Turnabozlu, kasım ayının ortasında kış lastiğine geçtiğini belirtti. Turnabozlu, bütün sürücülerin bu kurala uyması gerektiğinin altını çizdi. 

Yorumlar (0)