Kış aylarında yapılabilecek en güzel 22 aktivite…

Sıcak havalar, geç olan akşamlar biteli çok oldu. Yaz aylarının ruhu dinlendiren sıcaklıkları, yerini soğuk esen rüzgarlara, hırçın yağan yağmurlara bıraktı. Genelde ‘’kasvetli ve ağır’’ olduğu düşünülen kış ayları aslında gelirken birçok fırsatı da yanında getirir. İşte size kışın yapılabilecek aktivitelerden oluşan listemiz… 

YAŞAM 28.10.2022, 17:33 03.11.2022, 16:47
Kış aylarında yapılabilecek en güzel 22 aktivite…

Kış ayları, havaların soğukluğundan dolayı ‘’mutsuz bir mevsim’’ olarak düşünülüyor. Ve bu mutsuzluk hayatların içine girip, karamsar bir hava yaratıyor. Halbuki yaz aylarında olduğu gibi kışın da yapılabilecek birçok etkinlik, aktivite vardır. Hatta bu aktiviteler en az yaz aylarında yapılanlar kadar heyecan vericidir. Extreme sporlar haricinde hemen her şeyin yapıldığı kış ayında hem iç mekanda hem de dış mekanda yapılabilecek aktivitelerden bazıları şunlardır: 
 

  • Evi dekore etmek / tamir etmek



Ne zamandır boyanmak istenen duvar ya da uzun zamandır takılmayan bir vidanız varsa eğer kışın soğukta dışarı çıkmayanlar için evdeki halledilmesi gereken işler birer can sıkıntısından kurtulma aracı olabilir. Sadece yapılması gereken işler de değil, evde yapılmak istenen değişiklikleri, düzenlemeleri, dekorasyonlar vs. bu aylarda yapılıp, evin yeniden dönüşümü keyifle izlenebilir. 

  • Yabancı dil öğrenmeye başlamak



Yaz aylarında herkesin kendini bir sebeple dışarıya atması (piknik yapmak, arkadaşlarla buluşmak, tatile gitmek, denize gitmek … vs.) sonucunda, dil öğrenmek isteyen birisi için kış ayları mükemmel bir zamanlama örneği oluşturur.

  • Film geceleri düzenlemek

Haftada bir ya da iki kez arkadaşlarla ya da ev halkı ile toplanıp film izlemek, kış aylarında yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biridir. Sıcacık bir ortamda içilen çayların, yenilen patlamış mısırların tadı, maalesef herhangi bir sinemada henüz bulunamadı. 

  • Oyun geceleri düzenlemek

Bilgisayar oyunlarından, okeye, satrançtan tavlaya günümüzde birçok oyun var. Tıpkı bir AVM’nin oyun katına çıkmışçasına yine haftada bir gece düzenlenen oyun geceleri, hem kış aylarına atfedilen kasvetli özelliğini kaldıracak hem de arkadaşlarınızla bir araya gelme fırsatı sunacaktır. 

  • İç mekân egzersizleri yapmak



Spor salonları kış aylarında da açık tabi ki, fakat evde kalmak isteyenler için birçok egzersiz çalışması mevcut. Bilgisayardan ya da herhangi bit TV kanalında bile bugün egzersiz programları yayınlanmaktadır. İç mekân egzersizleri hem vücudunuzu fit tutacak hem de kişinin kendini evde sıkışmışlık hissinden kurtaracaktır. 

  • Örgü örmek / el işi yapmak



Babaannelerin, anneannelerin ya da ninelerin elinde küçük  de olsa bir çift şiş hep bulunurdu. Kışın kanepesinde oturup, çayını yudumlarken bir yandan da patik, yelek, kazak vs. örerlerdi. Aslında bu eylem bugün psikiyatristlerin bile önerdiği ‘’hobi bulmak’’ kapsamına da girmektedir. Kışın örülen bir bere ya da atkı hem güzel bir aktivite olacaktır hem de kış boyu atkınız sizi sıcak tutacaktır. 

  • Yeni tarifler denemek



Sosyal medya platformlarında paylaşılan yemek tariflerinin arasında herkesin ‘’ne güzel yaptı’’ dediği bir tarifi vardır. Kış ayları bu tarifleri denemek için harika bir zaman. Akşamların erken olmasından dolayı eve erken gelen insanlar, beğendiği o tatlıyı ya da ne zamandır denemek istediği ekmek yapımını bu zamanlarda deneyebilir. 

  • Kitap okumak 

Kitap okumanın ne zamanı ne de mevsimi vardır. Fakat dışarıda kar/ yağmur yağarken, bir battaniyenin altında kitap okumak size de huzurlu gelmiyor mu? Yanına da bir bardak sıcak çikolata yapıldığında, kitap okumak yapılan en güzel eylemler arasına girecektir. 

  • Bulmaca çözmek



Haberlerde sık sık bahsedilen ‘’Bulmaca çözmek Alzheimer riskini ortadan kaldırıyor.’’ Haberlerine kulak vermek için harika bir mevsim kış ayı. Bir yandan portakal yerken, diğer yandan beynin aktif olarak çalışmasını sağlamak da iç mekân egzersizlerinden bir tanesidir. 

  • Mum yapmayı öğrenmek

Kış ayları romantizm ile, romantizm ise mumla özdeştirilir. Renkli, kokulu ve farklı şekillerdeki mumlar kış aylarında hem yapılabilir hem de keyifle kullanılabilir. 

  • Karaoke geceleri düzenlemek

Üst katta yaşayan birilerine rahatsızlık verilmediği sürece, yakın arkadaşlarla yapılabilecek en güzel aktivitedir karaoke yapmak. Bu, her hafta başka birisinin evinde yapılarak sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da geleneğe dönüştürülebilir. 

  • Ev içerisinde kamp yapmak



Dışarısı kamp yapıp çadır kurmak için çok soğuksa, sıcak olan yerlere çadır kurulabilir: Mesela evin salonuna! Özellikle çocuklu aileler çocukları ile evin içerisinde kamp yapabilir. 

  • Bir günü kendine ayırmak

Bir gün boyunca kendine vakit ayırmak, belki de uzun zamandır yapılamayan cilt bakımları, dinlenemeyen müzikler ya da günlük tutmak gibi kişinin en özel alanında kendiyle baş başa kalmasına fırsat verir. 

  • Bitki yetiştirmek

Özellikle doğada vakit geçirmeyi çok seven insanlar için, kışın evde oturmak çok zor gelecektir. Bunun için bir hobi olarak bitki yetiştirmeye başlamak, belki de daha sonra yaşanılan evi kocaman bir orman haline getirecektir. 

  • Yerel pazarları ziyaret etmek



Neredeyse her şehirde farklı isimlerde, farklı ürün gruplarına sahip pazarlar bulunmaktadır. Bazen sadece sebze meyve satan, bazen sadece peynir satan, bazense sadece el işi ürünleri satan pazarlar vardır. Kış ayları da tıpkı bir turist gibi yaşanılan şehirdeki pazarları gezmek, tanımak için yapılabilecek en keyifli aktivitelerdendir.

  • Kış yürüyüşleri yapmak

Doğa yürüyüşleri denildiğinde genelde akla sadece bahar ve yaz aylarında yapılan yürüyüşler gelmektedir. Fakat kışın karların üstünde yürüyerek yapılan yürüyüşün ve solunan temiz havanın verdiği his başka hiçbir mevsimde yaşanmamaktadır. Tek başına, aile ile ya da birçok şehirde olan doğa yürüyüş gruplarıyla beraber hafta sonları çok daha iyi geçirilebilir.

  • Kitap kulüplerine katılmak



Genellikle kafelerde ya da herhangi bir dış mekânda gerçekleştirilen kitap kulüpleri okumaları birçok kişinin, aynı kelimeleri farklı yorumlamaları açısından oldukça öğretici ve aynı zamanda ufuk açıcıdır.  

  • Sanat dersleri almak



İlkokulda benim resim dersim çok iyiydi, lisede müzik dersinden en yüksek puanı ben alırdım vs. gibi cümleler kuran birisi için herhangi bir iyi olduğu ya da ilgi duyduğu konularda sanat dersleri almak kış aylarını verimli ve tutkulu bir şekilde geçirmeye yardımcı olacaktır. 

  • Tiyatroya gitmek



Hem özel tiyatrolar hem de şehir tiyatroları kış aylarını güzelleştiren en dolu aktivitelerdendir. Tiyatro oyununa gitmek, özellikle kış aylarında hissedilen tembellik hissini ortadan kaldıracak ve kişinin genel- kültürüne katkı yapacaktır. 

  • Balık tutmaya gitmek

Kış soğuklarında balık tutmaya gitmek herkesin sevmediği fakat bunu yapmaya başlayan kişinin bırakamadığı bir alışkanlığıdır. Balıkların oltaya gelmesini beklerken hissedilen heyecan, aynı zamanda insana tezat bir biçimde dinginlik de verir. 

  • Dans dersleri almak



Yaz aylarında vakit bulunamadığı için alınamayan dans dersleri, kış aylarında insanların gecelerini şenlendiren bire etkinliğe dönüşmektedir. Eğer ki üstüne bir de ‘’dans gecelerine’’ katılma imkanı olan biri varsa, onun için kış aylarının en şanslı kişilerinden diyebiliriz. 

  • Oyun oynamaya gitmek



Oyun salonlarında, AVM’lerin oyun katlarında ya da yağışsız havalarda açık olan lunaparklara gitmek kış aylarını neşelendirmek için yapılabilecek en iyi aktivitelerdendir. 
 

Yorumlar (0)