"Kırmızı" uyarı verilen Antalya'da son durum!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün itibarıyla sağanak ve sel için "kırmızı kod" uyarısı verdiği Antalya'da son 24 saatte metrekareye 100 ile 150 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Diğer yandan, söz konusu uyarının kaldırıldığı ifade edildi. 

YAŞAM 12.12.2019, 10:43
"Kırmızı" uyarı verilen Antalya'da son durum!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün itibarıyla sağanak ve sel için "kırmızı kod" uyarısı verdiği Antalya'da son 24 saatte metrekareye 100 ile 150 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Diğer yandan, söz konusu uyarının kaldırıldığı ifade edildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2019 yılında vatandaşların meteorolojik uyarıları daha kolay anlayabilmeleri için "renk kodlu meterorolojik uyarı sistemi"ne geçti. Bu kapsamda Türkiye'de ilk "kırmızı kod" uyarısı Antalya için verildi.  

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye ve 6 ilçenin belediye başkan yardımcılarının da yer aldığı kriz masası oluşturuldu. Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli'nin başkanlığında kurulan kriz masası, anlık gelişmeleri izledi. 

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, dün saat 18.00'den itibaren Antalya merkez, Kemer ve doğu ilçelerinde etkili olmaya başlayan yağışların gece boyunca etkisini artırdığını bildirdi. 

Yağışların yer yer batı kıyı ilçelerinde de sürdüğünü kaydeden Öztürk, "Son 24 saat içerisinde Antalya merkez ve doğu ilçelerinde metrekareye 100 ile 150 kilogram arasında yağış kaydedildi. En fazla yağış ise Serik ilçesine düştü." diye konuştu. Öztürk, yağışların bugün öğle saatlerine kadar aynı şekilde devam edeceğini belirterek, "Öğleden sonra etkisini azaltarak gün boyunca sürecek." açıklamasında bulundu. 

"Tek katlı bir eve yıldırım düştü"

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, gece boyunca ciddi bir hadise yaşanmadığını ifade etti. 

Yalnızca Serik ilçesine bağlı Belek bölgesinde birkaç araçta mahsur kalma vakasının gerçekleştiğini belirten Kısa, "Ekiplerimiz anında müdahale etti, herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Kepez ilçesi Baraj Mahallesi'ndeki tek katlı bir eve yıldırım düştü. Bir kişi yaralandı, evde de hasar oluştu. Meteorolojik ihbar doğrultusunda ekipler çalışmaya devam ediyor." dedi.

Kısa, tüm personel ve araçlarla birlikte  teyakkuzda olunduğunu söyledi. 

"Geniş zamana yayılınca ciddi bir etki oluşturmadı"

Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur, gece boyunca kriz merkezinde gelişmeleri izlediklerini vurguladı.

Herhangi bir olumsuzluğun meydana gelmediğini aktaran Timur, "Beklenen yağış 24 saat gibi geniş bir zamana yayılınca çok ciddi bir etki oluşturmadı. Eğer bu yağış bir ya da iki saatlik bir zamanda düşseydi daha ciddi sorunlar oluşabilirdi." ifadesini kullandı.

Ayrıca, Uncalı Mahallesi'nde bir aracın üzerine ağaç devrildiği ve yağışın etkisiyle hasarlı trafik kazalarının gerçekleştiği kaydedildi. 

Uyarı kaldırıldı

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından kent için "kırmızı kod" uyarısının kaldırıldığı bildirildi. 

Yorumlar (0)