Kırıkkale'de sel felaketi

Kırıkkale’ye bağlı Delice ilçesinde bulunda Çerikli beldesinde şiddetli yağış sele sebep oldu. Cadde ve sokaklar tamamen sular altında kalırken çok sayıda ev ve iş yerinde maddi hasar oluştu.

YAŞAM 13.06.2021, 00:29 14.06.2021, 15:23
Kırıkkale'de sel felaketi

Kırıkkale’de öğle saatlerinden sonra başlayan sağanak, kısa süre içinde etkisini artırdı. Birden bastıran yağış hayatı olumsuz etkilerken bazı bölgelerde taşkınlara neden oldu.

Dereler taştı

Delice ilçesine bağlı Çerikli beldesinde bulunan Çıtırık ve diğer dereler, aşırı yağışın ardından taştı. Taşan dereler nedeni ile tarım alanları sular altında kaldı.

Bir yurttaşın 40 kümes hayvanı da telef oldu. Taşkın suları Delice ilçe merkezine kadar ulaşırken ev ve iş yerlerini sel suları bastı. Sel suları, evlerin duvarına kadar dayandı. 

Sel suları arabayı 50 metre sürükledi

Suya gömülen ve yaklaşık olarak 50 metre sürüklenen araba, bir iş yerinin önünde kaldırıma çıkarak durabildi. Araçta da maddi hasar oluştu. Aracın sahibi Yusuf Karademir, otomobili halatla bağlayarak ancak durdurabildiklerini dile getirdi.

Yaşanan sel felaketinin ardından ilçe merkezi havadan görüntülendi.

Ekipler harekete geçti

Selin hemen akabinde de bölgeye Kırıkkale İl Özel İdare, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), belediye ve güvenlik ekipleri yönlendirildi.

İlçe merkezine ek olarak mahallelerde de hasar tespiti gerçekleştirilen ekipler, yaraların sarılması için faaliyetlere başladı.











Yorumlar (0)