Kırıkkale'de kirpi ile kedilerin dostluğu

İki kedi ile birlikte aynı kaptan mama yiyen kirpi, görenlerin içini ısıtırken, o anlar bir yurttaşın cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi.

YAŞAM 22.06.2021, 22:06 23.06.2021, 12:35
Kırıkkale'de kirpi ile kedilerin dostluğu

Sempatik görünümleri ile kendilerine ilgi uyandıran kirpiler, kış uykusundan uyanmalarının akabinde hem doğada hem de yerleşim bölgelerinde sıklıkla görülüyor.

Doğanın dengesini koruyor

Doğal yaşam ortamında solucan, güve, çekirge, termit ve kırkayak gibi küçük canlılarla beslenen kirpiler, doğanın dengesinin korunmasında da önemli bir rol alıyor.

İnsanlara alıştı

Kırıkkale merkeze bağlı olan Hacılar beldesinde bir evin bahçesine gelen sevimli kirpinin görüntüleri gülümsetti.

Hacılar beldesi sakinlerinden Berat Koyuncu’nun bahçesine devamlı olarak gelen kirpi, bir süre sonra insanlardan kaçmamaya başladı. Kirpinin bahçesine geldiğini fark eden Koyuncu, hayvanın aç ve susuz olabileceğini düşündü.

Aynı kaptan mama yediler

Koyuncu’nun önüne koyduğu mamalardan bir güzel yiyen kirpi, bol miktarda da su içti. Bu sırada Koyuncu’nun bahçesinde baktığı iki sevimli kedi de kirpinin beslenmesine eşlik etti. İlk etapta temkinli bir şekilde birbirlerine yaklaşan hayvanlar, kısa bir süre içinde birbirlerine alıştı.

Kirpi ve kedilerin dostluğu

Kirpi ile kedilerinin birlikte beslendiğini gören ev sahibi, büyük bir şaşkınlık yaşadı. Sevimli kirpi ve kedilerin iç ısıtan dostluğu cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi.

Yorumlar (0)