Kirayı artırmak istedi, dükkanın önüne kamyonla toprak yığdı

İstanbul Sultanbeyli'deki bir dükkanın sahibi, yenilenen sözleşmenin hemen ardından kiraya fahiş bir zam yapmak istedi. Aylık 7 bin liraya işletmeciyle anlaşan ancak birkaç gün sonra kirayı 15 bin liraya çıkartmaya karar veren iş yeri sahibi, istediğini alamayınca dükkanın önüne kamyonla toprak döktü. İşletmeci Özkan Çalık, yaşananları anlattı.

YAŞAM 12.01.2023, 16:36 Hakan Öksüz
Kirayı artırmak istedi, dükkanın önüne kamyonla toprak yığdı

Son aylarda kira fiyatlarına uygulanan fahiş zamlar, kiracılar ile ev ve iş yeri sahiplerini karşı karşıya getirdi. Çok sayıda ev ve iş yeri sahibi, sözleşmenin dışında kira artışlarına gitti. İstanbul Sultanbeyli'de yaşanan bir olay, kira zammı konusunun geldiği boyutu gözler önüne serdi. Olay, Fatih Bulvarı'nda bir oto aksesuar dükkanı işleten Özkan Çalık ile iş yeri sahibi arasındaki kira zammı anlaşmazlığı nedeniyle yaşandı.

İş yeri sahibi ile kira konusunda anlaşan Özkan Çalık, aylık 7 bin liraya el sıkıştı. 2023 yılı boyunca bu kira fiyatı üzerinden ödeme yapacağı konusunda anlaşmaya varan Çalık, ilk 6 aylık kirayı peşin olarak ödedi. Bu ödemeden birkaç gün sonra iş yeri sahibi Salih Y, kiracı Özkan Çalık'ı arayarak kiranın artırılmasını istedi.

Aylık 7 bin liraya anlaştı, 15 bin liraya çıkarmak istedi

Dükkan sahibi Salih Y'nin ilk 6 ay için aylık 15 bin lira istediği kaydedildi. Kiracı Özkan Çalık, yılın kalanında da kira ücretinin aylık 20 bin liraya çıkartılacağını söyleyen dükan sahibine tepki gösterdi. Dükkan sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık büyüdü, sonrasında yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. İş yeri sahibi Salih Y, bir kamyon toprağı dükkanın önüne döktü. Dükkanın önünün toprak yığınıyla kapatıldığını öğrenen kiracı Özkan Çalık, polise ve zabıtaya ihbarda bulundu. Dükkanın önüne yığılan toprak, iş makinesiyle kaldırıldı. 

Özkan Çalık: "Kendisini kandırdığımı iddia etti"

Önceki yıl 5 bin lira olan aylık kiranın 7 bin liraya çıkartılması konusunda iş yeri sahibi ile anlaştıklarını kaydeden kiracı Çalık, "Dükkan sahibi isteyince aracımı da sattım, ilk 6 aylık kirayı peşin verdim. Parayı yatırdıktan sonra aradı, kendisini kandırdığımı iddia etti. Dükkanı boşaltmam için mesaj attı. 10 bin lira teklif edince onu da kabul etmedi, aylık 15 bin lira istedi. İkinci 6 ayda da 20 bin lira olacakmış. Dün de buraya geldi, tartıştık. Dükkanın önüne toprak döküldüğünü esnaf arkadaşlardan öğrendim." dedi.

Yorumlar (0)