Kınamayın! Sizin de evladınız böyle olur

Sokağa çıkma yasağının olduğu gün sokağa çıkan, polisin dur ihtarına uymayarak kaçan, yakalanınca ehliyetsiz olduğu ortaya çıkan, üstüne bir de "Ödemem ki" deyip polis otosunda selfi çeken bir genci sakın kınamayın.

YAŞAM 17.05.2020, 17:52
Kınamayın! Sizin de evladınız böyle olur

Ankara’da, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan ehliyetsiz otomobil sürücüsü 19 yaşındaki Olcay Çakır ile yanındaki 16 yaşındaki Eren Ç. ve 17 yaşındaki Fehmi U, yaklaşık 5 kilometre süren kovalamacanın ardından yakalandı. Toplam 11 bin 923 lira para ceza kesilen gençler polis otosunda selfie yaparak geleceğin teminatı (!) olduklarını ispat ettiler.

Polisi peşinden koşturdu

Ankara'nın Altındağ ilçesinde sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle uygulama yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri 06 GY 062 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin "dur" ihtarına uymayan sürücü Olcay Çakır (19) ve yanındaki arkadaşları Eren Ç. (16) ve Fehmi U. (17) kaçmaya başladı. Yaklaşık 5 kilometre süren kovalamaca sonrası otomobil, cadde üzerinde Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durduruldu. Gözaltına alınan 3 şüpheliden sürücü Olcay Çakır'ın ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı.

Polis ceza kesti; "ödemem ki" deyip selfi çekti...

Polis ehliyetsiz sürücü Olcay Çakır'a, "sokağa çıkma yasağını ihlal etmek" ve "ehliyetsiz araç kullanmak" suçlarından 5623 lira, Eren Ç. ile Fehmi U.'ya ise "sokağa çıkma yasağını ihlal etmek" suçundan 3150'şer lira para cezası uyguladı. Ayrıca, ismi belirlenemeyen ve 3 gence aracını kiralayan kişiye de, 2473 lira para cezası kesildi. Olcay Çakır, Eren Ç., ve Fehmi U., ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Trafikten men edilen otomobil ise çekiciyle otoparka götürüldü.

Ehliyetsiz sürücü Olcay Çakır, "Yaşımız küçük ve cenazemiz var. Yapacak bir şey yok ceza yedik. Ben bu cezayı ödeyemem." dedi. Seviyesiz tavırları ile dikkat çeken 3 gencin polis otosunda selfie çekmesi ise utanç vericiydi.

Yorumlar (0)