"Kınamayın, sizin de çocuğunuz böyle olur" vakaları artıyor

İstanbul'da parka köpeğini gezdirdiği gerekçesiyle ceza kesilen kadın, kendisini görüntüleyen basın mensubuna "Annem medya danışmanı, senin peşini bırakmayacağım." dedi.

YAŞAM 18.05.2020, 15:39 18.05.2020, 16:03

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde bahçe, park, sahil bantları ve ormanlık gibi alanlarda bulunmaya, yürüyüş yapmaya ve spor yapmaya yasak getirdi. 

Fakat yasağa rağmen vatandaşların sık sık kurallara uymadıkları fark edildi. 

İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan bir grup vatandaşın, yasağa rağmen bir parka girdiği ve evcil hayvanlarını dolaştırdığı fark edildi. 

Polis ekiplerinin geldiğini gören kişiler bölgeden uzaklaştı. 

Bir kadının köpeğiyle beraber park etrafında dolaşmayı sürdürdüğünün fark edilmesi üzerine ekipler, genç kadını yanına çağırarak kurallara riayet etmediğini ve kendisine para cezası kesileceğini ifade etti. 

Diğer yandan, yasağa uymayarak parkta köpeğini dolaştıran kadının, zorunlu olmasına rağmen kimlik kartını yanında taşımadığı tespit edildi.

"Peşinizi bırakmayacağım"

Genç kadın, kendisini görüntüleyen basın mensubuna dönerek, "Sizin de isminizi alayım ben. Benim annem medya danışmanı, sizin peşinizi bırakmayacağım. Böyle mi zorbalık yapıyorsun?" ifadeleriyle tehdit etti. 

Yasağa aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Hıfzıssıhha Kanunu gereği 3 bin 150 TL'lik cezaya çarptırılan genç kadın, işlemlerinin yapılmasının ardından, kendisini görüntüleyen gazeteciye el sallayarak bölgeden uzaklaştı.

Yorumlar (0)