Kezzaplı caniye rekor tazminat!

Baldızının 3 yaşındaki çocuğunun yüzüne, "benim çocuğumdan daha güzel" diyerek kimyasal madde döken Cihan Araçman, 5 milyon 330 bin liralık tazminata mahkum edildi.

YAŞAM 16.09.2020, 15:00
Kezzaplı caniye rekor tazminat!

İstanbul Ataşehir'de, bir restoranda baldızının 3 yaşındaki oğlunun yüzüne "benim çocuğumdan daha güzel" diyerek kimyasal madde döktüğü için yargılanan ve 9 yıl 36 ay hapis cezası verilen Cihan Araçman, 5 milyon 330 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Caninin avukatı miktarı çok buldu

Anadolu 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, vahşetin kurbanı olan Y.K'nin annesi Işıl Güven ile taraf avukatları katıldı.

Davacı Işıl Güven'in avukatı Rahşan Sertkaya Danış, önceki beyanlarını yinelediklerini kaydederek, davanın kabul edilmesini istedi.

Davalı Cihan Araçman'ın avukatı Ahmet Kaan Yavuz ise istenen tazminat miktarının fahiş olduğunu iddia ederek, sigortanın yaptığı ödemelerin mahsup edilmesini talep etti.

4 milyon 770 bin lira maddi tazminat

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti ise, 3 yaşındaki çocuğa kimyasal saldırı düzenleyen Cihan Araçman'ın, çocuk için 4 milyon 770 bin lira maddi tazminat ödemesine, tazminatın Y.K. adına vekaleten annesi Işıl Güven'e verilmesine karar verdi.

60 bin lira manevi tazminat 

Anadolu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi heyeti ayrıca anne Işıl Güven'in istemiş olduğu 100 bin liralık manevi tazminatı kısmen kabul etti ve Cihan Araçman'ın 60 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Çocuk için 500 bin lira manevi tazminat

Anadolu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, çocuk Y.K için istenen 500 bin lira manevi tazminatı da uygun gördü ve ödenmesi yönünde hüküm bildirdi.

Toplam 5 milyon 330 bin lira tazminat

Mahkeme, 3 yaşındaki çocuğun yüzüne kimyasal maddeli saldırı düzenleyen cani Cihan Araçman'ı, toplamda 5 milyon 330 bin lira manevi ve maddi tazminata mahkum etmiş oldu.

Yasal faiziyle birlikte ödeyecek

Mahkeme, 5 milyon 330 bin liralık tazminatın, haksız fiil tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte tahsil edilmesine de karar verdi.

Mahkeme son olarak davalı Cihan Araçman'ın tüm mal varlıklarına getirilen tedbirlerin de sürmesine karar verdi.

Olay

İstanbul Ataşehir'de bir restoranda baldızının yanında oturan 3 yaşındaki çocuğuna kimyasal madde ile saldırı düzenleyen Cihan Araçman, "kasten yaralama" suçlaması ile yargılandığı davada 9 yıl 36 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

Anne Işıl Güven ayrıca 2016 senesinde 3 yaşında olan ve bugün 7 yaşına gelen oğlu ile kendisi için Cihan Araçman'dan, maddi ve manevi tazminat talebinde bulunmuş, açtığı davada toplam 600 bin lira tazminat istemişti.

Mahkemeye ulaşan ilk bilirkişi raporunda olay yaşandığında 3 yaşında olan Y.K.'nin 7 yaşına geldiğini ve yüzündeki yanıklar sebebiyle hâlen göz kapaklarını ve ağzını açıp kapatamadığı, çocuğun ömrünün sonuna kadar bakıma muhtaç olduğu belirtilmiş, küçük çocuk için 3 milyon 246 bin 179 lira tazminat ödenmesinin uygun olacağı kaydedilmişti.

Mahkeme yetersiz buldu

Anadolu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi ise küçük çocuk için "eğitim giderleri ve tedavi masrafları"nın ayrı hesaplanmasını istemiş ve yeni raporu beklemişti.

Yeni gelen rapora, mahkemenin ek olarak istediği tutarlar da yansıtılmıştı.

Yorumlar (0)