Kent merkezlerine ne zaman kar yağacak? İşte uzmanların tahminleri

Meteorolojik verileri takip eden vatandaşlar, kent merkezlerinin ne zaman kar yağışıyla tanışacağını merak ediyor. Uzmanlara göre bu yıl etkisini göstermesi beklenen La Nina kışı, Türkiye'de kış aylarının soğuk ve karlı geçmesine neden olacak? Peki kent merkezleri ne zaman kar yağışıyla tanışacak? İşte uzmanlardan kış tahminleri...

YAŞAM 08.12.2022, 08:58 09.12.2022, 08:05 Hakan Öksüz
Kent merkezlerine ne zaman kar yağacak? İşte uzmanların tahminleri

2022 yılının son ayının da gelmesiyle birlikte kar yağışlarının Türkiye'deki kent merkezlerinde ne zaman etkili olacağı merak edilmeye başlandı. Birçok bölgenin yüksek kesimlerinde kar yağışı az da olsa etkisini gösterdi ancak kent merkezleri henüz kar yağışıyla tanışmadı. Kış aylarının gelmesiyle sıcaklıkta hissedilir derecede düşüş yaşandı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerin merkezlerine ne zaman kar yağacağı merak edilmeye başladı.

Aralık'ın ikinci haftası doğu kesimlerde kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki haftalarda soğuk havanın iyiden iyiye hissedileceği uyarısında bulundu. Meteorolojik verilere göre 13 Aralık Salı günü itibarıyla yurdun doğu kesimlerinde kış soğukları yavaş yavaş kendisini gösterecek. Salı gününden itibaren Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağış etkili olacak. Gece saatlerinde havanın soğumasıyla kar yağışları başlayacak.

Ocak ayı karlı geçecek

İstanbul'da kar ne zaman yağacak? sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Aralık ayının ikinci haftası itibarıyla İstanbul'un mevsimin ilk kar yağışını alabileceği düşünülüyor. Aralık ayının üçüncü haftasından sonra soğuk havaların etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Yılın ilk günlerinde İstanbul'da kar manzaralarının görüleceği söyleniyor. Uzmanlar tarafından aktarılan verilere göre özellikle ocak ayında Marmara Bölgesi'nin yoğun kar yağışlarının etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

La Nina kışı geliyor

Meteoroloji uzmanları, bu kış mevsiminin sert geçeceğini düşünüyor. Önümüzdeki aylarda La Nina etkisinin yaşanacağını öngören uzmanlar, gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki farkın açılacağını belirtiyor. Bazı yıllarda Büyük Okyanus'ta etkili olan La Nina, kış aylarının soğuk ve karlı geçmesine neden olan bir hava durumu modelidir. La Nina kışının Türkiye'nin bir bölümünü de etkisi altına alacağı düşünülüyor. Bu yıl ülkenin batı kesimlerinde La Nina etkisi nedeniyle yoğun kar yağışları bekleniyor.

Yorumlar (0)