Kene kabusu geri döndü!

Artvin’de havaların ısınmasıyla birlikte kene vakalarında artış yaşanmaya başladı. Korona salgınının yanında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla mücadele edilen kentte, en son 16 yaşındaki çocuk kene ısırması nedeniyle tedavi altına alındı.

YAŞAM 05.05.2021, 15:20 05.05.2021, 21:36
Kene kabusu geri döndü!

Artvin’de havaların ısınmasıyla kene vakalarında artış görülmeye başladı. Korona salgınının yanında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla mücadele edilen şehirde, kene ısırması nedeniyle en son 16 yaşındaki çocuk tedavi altına alındı.

Artvin Ardanuç'un Peynirli Köyü'nde 10 gün önce Emre Selim Geçici, ateş, halsizlik, kusma gibi şikayetlerle hastaneye gitmişti. 

Hastanede Emre Selim Geçici'nin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalandığı teşhisi yapıldı.

Daha sonra Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edilen genç tedavi altına alındı. 

Sevindiren haberi baba verdi

Sağlık durumu kritik olan Emre Selim Geçici için Artvin'de yardım kampanyası başlatılmış, kan bağışı için duyurular yapılmıştı. 

Tedavi altında olan Emre Selim'le ilgili sevindiren haberi babası Zeki Geçici duyurdu. 

Baba Geçici, sosyal medyadan, oğlunun durumunun iyiye gittiğini söyleyerek yardım eden, kan bağışında bulunan herkese teşekkür ettiği bilgisini paylaştı.

Tarım ve Orman’dan ilaçlama

Peynirli Köyü’ndeki kene vakasının sonrasında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma yaptı. 

Köyde afişler asan yetkililer, hayvanları keneye karşı ilaçlayıp vatandaşlara kene çıkarma aparatları ve bilgilendirme broşürleri dağıttı. 

Köyde bu mevsimde kene vakaları yoğun

Ardanuç Peynirli Köyü Cami imamı Muhammed Emin Açıkgöz, köylerinde kene vakalarının yoğun olarak görüldüğünü söyledi. 

Açıkgöz köyde bu mevsimlerde kene vakaları görüldüğünü, korunmak için namazlardan önce merkezi sistemle tüm köylere sürekli uyarı anonsları yapıldığını belirtti. 

“Koronadan kötü”

Peynirli Köyü sakini çiftçi Tuncer Akyüz ise köylerinde önceden beri kene bulunduğunu ama zararlı kenenin son bir kaç yıldır ortaya çıktığını söyledi.

Akyüz, kenenin, hayvan sağarken de geçtiğine işaret ederek daha önce bir arkadaşlarını yine kene ısırığından kaybettiklerini aktardı.

Akyüz, kenenin ısırdığında daha çabuk ölüme sebep olmasından ötürü koronadan daha kötü olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)