Kendisini öldüresiye döven erkek arkadaşından şikayetçi olmadı: 'İsteyerek yapmaz'

Yozgat'ta bir akaryakıt istasyonunun marketinde erkek arkadaşının öldüresiye şiddetine maruz kalan kadın şikayetçi olmadı ve tutuklanan erkek arkadaşı için "Bana isteyerek zarar verecek biri değil" açıklamasını yaptı.

YAŞAM 25.05.2021, 14:59 26.05.2021, 15:40
Kendisini öldüresiye döven erkek arkadaşından şikayetçi olmadı: 'İsteyerek yapmaz'

Yozgat'ta, bir akaryakıt istasyonuna ait markette 24 yaşındaki erkek arkadaşı Şevket Türksoy’un darp ettiği 45 yaşındaki Aysel D'nin, erkek arkadaşından şikayetçi olmadığı belirlendi.

Boğazına bıçak dayadı

11 Mayıs’ta Yozgat’ta, bir akaryakıt istasyonuna ait markette Aysel D.’yi tekme ve tokatla döven, boğazına bıçak dayayan 24 yaşındaki Şevket Türksoy isimli şahıs, mahkeme tarafından tutuklanırken Aysel D.’nin şiddet görmesine kimsenin müdahale etmemesi dikkatleri çekti. Aysel D., dakikalar boyunca yerde darbe alırken, ne müşterilerden ne de market çalışanlarından hiç kimse olaya müdahale etmedi. Marketin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntüler, yoğun tepkiyle karşılandı.

Polisin ısrar etmesine rağmen darp raporu almayı reddeden Aysel D., Şevket Türksoy'dan şikayetçi olmadı. Türksoy’un, eski erkek arkadaşı olduğunu belirten Aysel D., şunları ifade etti:

"O gün konuştuk barıştık, sonra bir yerlere gittik, beraber alkol aldık. Birkaç işim olduğunu söyleyip, ayrıldım oradan. Ben döndüğümde aşırı alkol aldığını gördüm. Bana isteyerek zarar verecek biri değil. Alkolün etkisiyle ona bir şeyler oldu. Tutuklanmasına razı değilim. Onun serbest bırakılması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Şikayetçi değilim ki biliyorum kendisi de şu an pişman olmuştur.”

“Yalnızca seyrettiler”

Olay yaşanırken kendisine ve Türksoy’a kimsenin müdahale etmemesi sebebiyle çok üzüldüğünü belirten Aysel D., şunları ekledi:

"O insan, orada bıçakla, kesici aletle bir kadına saldırırken, müşteriler ya da çalışanlar, bu nasıl bir insanlık ki hiç kimse elini kaldırmayıp, 'Ne yapıyorsunuz siz?' diyerek, araya girmiyor. Ben orada kendimi bıraktım, insanları kınadım. Biri alışveriş için geliyor, biri diğer taraftan geliyor, o çocuk düşüyor, ben de orada kanlar içindeyim, hiç mi kimse yok orada? Bir kadın orada dövülüyor, erkek cinayet işleyebilir; fakat biri de 'Yapmayın, etmeyin' demeden yalnızca seyrettiler. Bu olay, insanlık dışı bir şey. Ben öyle bir olaya şahit olsam müdahale ederdim. Ölecek de olsam orada müdahale ederdim"

Yorumlar (0)