Kediye işkence yapıp, kanıyla yazı yazdılar!

Konya'nın Selçuklu ilçesinde ev sahibinin hava alması için dışarı bıraktığı kediye, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce işkence yapıldı ve kanıyla bina yanındaki çeşmenin mermerine Arapça "visal" (kavuşma) yazıldı.

YAŞAM 04.09.2019, 11:15
Kediye işkence yapıp, kanıyla yazı yazdılar!

Dehşet veren olay Konya'nın Selçuklu ilçesinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Betül Kayaalp'in bir ara hava alması için evden çıkardığı, 'Boncuk' adlı kedisine işkence uyguladı. Apartmanın bodrum katına bırakılan kedinin kanıyla bina yanındaki çeşme mermerine, Arapça olarak visal (kavuşma) yazıldığı görüldü. Veterinere götürülen 'Boncuk'un çenesinde kırık olduğu, başında ödem oluştuğu ve tek gözünün kör olma olasılığının bulunduğu bildirildi.

Hava alması için evden çıkardı

31 Ağustos Cumartesi günü, Konya'da Selçuklu'nun Bosna Hersek Mahallesi'nde Betül Kayaalp, bir yıl önce sahiplenip, 'Boncuk' ismini verdiği kediyi bir ara hava alması için dışarı bıraktı.

Boncuk'un düzenli olarak geldiği saatte eve gelmeyince kedinin sahibi Betül Kayaalp de dışarı çıktı. Bu sırada Betül Kayaalp, bodrum katından kedisinin sesini işitti. Hızlıca aşağı inen Betül Kayaalp, kedisinin işkence yapılmış halde, kanlar içinde yerde yatarken buldu. Şok yaşayan Betül Kayaalp, kedisini alıp, bodrum kattan çıktığında, bina yanındaki çeşme mermerine kanlarla Arapça yazılar yazıldığını gördü.

Tek gözü kör olabilir

Betül Kayaalp, yaptığı araştırma sonucu Arapça yazılan kelimenin, 'kavuşma' anlamına gelen 'visal' olduğunu öğrendi. Betül Kayaalp'in veterinere götürmesiyle tedaviye alınan 'Boncuk'un çenesinde kırık olduğu, başında ödem oluştuğu ve tek gözünün kör olma olasılığının bulunduğu bildirildi.

"Boncuk'um ölebilir"

Kedisine yapılanların vahşilik olduğunu söyleyen Betül Kayaalp, "Boncuk öldüresiye dövüldü. Kanı ile kavuşmak anlamına gelen Arapça 'visal' yazıldı. Vahşiliği daha nasıl anlatabilirim? Hayvana şiddet, insana şiddetin temelini oluşturur. Her ne olursa olsun bu, kabul edilemez. 'Boncuk'un çenesi kırık, gözün birinin kör olma ihtimali var, başında ödem oluşmuş. Önümüzdeki süreç çok önemli. Her gün sabah akşam giderek, tedavisini yaptırıyorum. Hayati tehlikesi devam ediyor. Benim 'Boncuk'um ölebilir, içim parçalanıyor. Bir insan, savunmasız bir canlıya nasıl olur da böyle bir şey yapar; anlam veremiyorum" ifadelerini kullandı.

Betül Kayaalp polis merkezine giderek, kedisine işkence yapan kişi ya da kişilerden şikayetçi oldu ve yakalanmalarını talep etti.

Yorumlar (0)