Kedi villaları kışa hazır

Bursa'da havaların gitgide soğumasıyla birlikte Osmangazi Belediyesine bağlı Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde bulunan özel villalarda yaşayan kediler için sobalar yanmaya başladı.

YAŞAM 23.12.2022, 01:09
Kedi villaları kışa hazır

Osmangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, sokakta hayatlarını sürdüremeyecek haldeki engelli ve hasta kedilere, villalarda sağlıklı ve hijyenik bir yuva olanağı sunuluyor.



Kış mevsimini boyunca soba yakılıyor

Tesiste yaşayan engelli kediler, 8 metre yükseklik, 25 metrekare tabana sahip, Osmanlı İmparatorluğu mimarisine uygun bir şekilde inşa edilen iki villada kalıyor. Kediler, günlük yaklaşık olarak 10 kilogram kuru mama tüketiyor.

Sahiplerince bırakılmış, trafik kazasında yaralanmış, hastalık ya da diğer sebeplerle uzvunu yitirmiş kedilerin tedavisi ve rehabilitasyonları da her gün düzenli olarak veterinerlerce gerçekleştiriliyor. 

Kediler, villalarda kış mevsimi boyunca üşümemeleri amacıyla sürekli olarak yanan sobalarla ısınıyor.



"Can dostlarımıza çok iyi bakıyoruz"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sokakta yaşayan hayvanları toplayıp sağlıklarına kavuşturduklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Sokakta hayatlarını sürdüremeyecek haldeki yaşlı, görme engelli ve sakat kediler, barınakta özel olarak yaptırdığımız kedi villalarında yaşamlarını sürdürüyor. Can dostlarımızın tüm bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte üşümemeleri için de sürekli olarak soba yakılıyor. Soğuk kış günlerinde sıcacık bir yuva olanağı sunuyoruz. Havalar ısınana değin de yakmayı sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)