Kedi 9 aylık bebeği boğarak öldürdü

Ukrayna’da annesinin kısa süreliğine yalnız bıraktığı 9 aylık bebeğin arabasına çıkan sokak kedisi bebeği boğarak öldürdü.

YAŞAM 03.12.2019, 13:11
Kedi 9 aylık bebeği boğarak öldürdü

Ukrayna’ya bağlı Vinnitsa bölgesinin Lipovetsky kentinde bebek arabasıyla dışarı çıkma hazırlığı yapan anne, arabayla birlikte evin bahçesine çıktıktan sonra bir şey unuttuğunu fark edip çok kısa süreliğine eve girdi. Bahçede bebek arabası içinde annesini bekleyen 9 aylık kız bebeğinin yanına o sırada bir sokak kedisi yaklaştı ve bebek arabasının üzerine çıktı. Bebeğin üzerine atlayan kedi, anne gelinceye kadar bebeğin üzerinde oturdu. Nefes alamayan 9 aylık talihsiz bebek hayatını kaybetti.

Anne evden çıkıp bahçeye geldiğinde ise bebek arabasının üzerinde bir kedi olduğunu, kedinin de bebeğinin üzerinde oturduğunu gördü. Kediyi kovan anne hemen bebeğine baktı. Bebeğinin hareket etmediğini ve nefes almadığını fark eden anne hemen etraftan yardım istedi. Bir taraftan yardım isteyen, bir taraftan da polisi arayan annenin çığlıkları komşuların dikkatini çekti. Komşuların da sağlık ekiplerini aramaları üzerine olay yerine polis ve ambulans geldi.

Sağlık görevlileri bebeğin nefes almadığını ve kalbinin durduğunu belirlemesi üzerine ilk müdahale olarak kalp masajı yapıldı. Ancak çok geç kalındığını fark eden ambulans doktoru, bebeğin ölümünün gerçekleştiğine dair rapor tuttu.

Polisler ise olay yerinde incelemede bulunup rapor hazırladı.

Adli tıp ise 9 aylık kız bebeğinin ölüm nedenini "boğulma" olarak kayıtlara geçti.

Yapılan adli tıp incelemesinde bebeğin vücudunda ve yüzünde zorlanma görülmedi. Bebeğin boğularak öldüğü belirlenirken, kendinin bebeğin yüzüne oturarak nefes almasını önlediği anlaşıldı. Yetkililer, yaşanan trajik olayın üzerine anne ve babaya psikolojik destek verilmeye başlandığını açıkladı. 9 aylık talihsiz bebeğin ölümüne sebep olan kedi ile ilgili aramaların devam ettiği, kedinin bulunması durumunda test yapılacağı ve benzeri olayın yaşanmaması için önlem alınacağı belirtildi.

Yorumlar (0)