Kazdağları'nda mahsur kalan 21 kişiden müjdeli haber

Balıkesir'e bağlı Edremit ilçesindeki Kazdağı Milli Parkı'nda kuvvetli kar yağışı ve tipi sebebiyle mahsur kalan 21 kişi için dün gece saatlerinde kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Mahsur kalan 4 belediye çalışanı ve 17 askeri personel, 16 saatlik çalışmalar neticesinde kurtarıldı.

YAŞAM 09.02.2022, 11:54 09.02.2022, 11:57
Kazdağları'nda mahsur kalan 21 kişiden müjdeli haber

Valilik tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Kazdağı Milli Parkı içindeki Sarıkız Tepesi'nde yer alan Hava Radar Kıta Komutanlığı'nda görev yapan askeri personelleri taşıyan 3 araç ile yolu açma faaliyeti yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerinin akşam saatlerinde kuvvetli kar yağışı ve tipi sebebiyle yolda kaldığı kaydedildi.

21 kişi, 16 saat sonra kurtarıldı

Kazdağı Milli Parkı’nda yer alan Hava Radar Kıta Komutanlığı çalışanının nöbet değişimi esnasında 17 askeri çalışan ve askeri araca yol açmak amacıyla giden Büyükşehir Belediyesi'nin 4 çalışanı, tipi ve yoğun kar yağışı sebebiyle mahsur kaldı. Yardım isteyen belediye ve askeri personelini kurtarmak amacıyla bütün imkanlar seferber edildi. Karadan JAK ve AFAD ekiplerinin, havadan da Hava Kuvvetleri’nin arama-kurtarma helikopterinin gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde mahsur kalan kişiler, 16 saatlik çalışmaların ardından kurtarıldı.

Yorumlar (0)