Kazazede uçak kazasında yaşananları anlattı: Baygın kalmışım!

5 Şubat akşamı pistten çıkarak kaza yapan yolcu uçağında bulunan Hatice Parılar, yaşadıklarını anlattı. Parılar, "Bir ara kafamı vurdum, sonrasını hatırlamıyorum. Yaklaşık 25 dakika baygın kalmışım." dedi.

YAŞAM 13.02.2020, 10:00 13.02.2020, 10:17
Kazazede uçak kazasında yaşananları anlattı: Baygın kalmışım!

Tüm Türkiye, 5 Şubat akşamı İzmir-İstanbul seferinin sonunda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inerken pistten çıkarak pist sonundaki toprak zemine çakılan yolcu uçağını endişeyle takip etmişti. O uçakta bulunan Hatice Parıldar (47), yaşananları anlattı.

Parıldar, kızının doğumu için İstanbul aktarmasıyla İzmir'den Ordu'ya gitmekte olduğunu söyledi ve inene kadar uçakta herhangi bir sorun olmadığını, piste dokundukları esnada çok korktuklarını belirtti. Hatice Parıldar, "Son anda yağmur, fırtına ve sis nedeniyle önünü göremeyip, uçurumdan aşağı atıvermiş. Ona ‘pas’ geç demişler ama o da havalanmamış. Kendimizi biranda aşağıda bulduk. Çok kötüydü, benim emniyet kemerim bağlı olduğundan ben biraz ufak sıyrıklarla atlattım. Bir ara kafamı vurdum, sonrasını hatırlamıyorum. Yaklaşık 25 dakika baygın kalmışım" dedi.

"Bize 'patlama olabilir hemen çıkalım' dediler"

Uçak toprak zemine çakıldıktan sonra şoka girdiklerini ve kurtarılmayı beklediklerini söyleyen 47 yaşındaki kadın, "Anlatamıyorum. Kolum dirsekten bileğe kadar ezildi, boynumda zedelenmeler var. Ödemler de oluşmuş. Bizi orada kurtardılar ama ön tarafta yangın, arka tarafta yangın çığlıklar ve bağıranlar, yakıt tankeri delinmiş üzerimize akıyordu. Bize, ‘patlama olabilir hemen çıkalım’ dediler ama gidemiyorum. Sonra görevliler gelip bizi kurtardı" diye konuştu.

"Gözümü kapattığım zaman önüme geliyor!"

Yaşananların kendisini çok korkuttuğunu ve olayın etkisinden hâlâ çıkamadığını söyleyen Parıldar, "Yerlerde insanlar yatıyor, kafasından darbe alanlar oradaydı. Ambulanslar geldi, ben onlara benden daha ağır yaralılara müdahale etmesini söyledim. Uzun süre bu şoku atamayacağım üzerimden. Gözümü kapattığım zaman önüme geliyor, dün çarşıda ambulansın siren sesini duyunca olduğum yerde kaldım. Şoka girdim. O anı yaşamış gibi oldum" dedi.

"Fotoğrafını görünce şok oldum, ağladım"

Kazada hayatını kaybeden kadınlardan birinin karşısında oturduğunu, kazada hayatını kaybettiğini ise haberlerde gördükten sonra çok üzüldüğünü "Fotoğrafını görünce şok oldum, ağladım. Beni susturamadılar, televizyonu kapattılar ben izlemeyeyim diye" ifadelerini kullandı.

"Sonuna kadar şikayetçiyim!"

Hatice Parıldar uçağın iniş sırasında oldukça hızlı olduğunu ve bu durumdan dolayı şikayetçi olduğunu söyleyerek "Rüzgarı önüne almış o nedenle bizi aşağıya atmış, orası resmen uçurumdu. Sonuna kadar şikayetçiyim, ben çocuğumun doğumuna gelmek için çıktım yola, çocuğuma söyleyemedim. Ona, hava şartlarının kötü olduğunu söyledim ve kandırdım. Şokun etkisi ile 2 gün uyuyamadım" dedi.

Yorumlar (0)