Kazada şok karışıklık! Kızını öldü sandı...

İstanbul Beşiktaş’ta makas atan aracın yol açtığı kazadan 18 gün sonra bir yandan mucize bir yandan da drama neden olan bir gelişme meydana geldi. Öldüğü sanılan 9 yaşındaki Hiranur'un yaşadığı, yaşıyor denilen 9 yaşındaki Gülnur'un ise hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

YAŞAM 29.06.2019, 14:10 29.06.2019, 14:17
Kazada şok karışıklık! Kızını öldü sandı...

İstanbul Beşiktaş’ta makas atan aracın yol açtığı kazadan 18 gün sonra bir yandan mucize bir yandan da drama neden olan bir gelişme meydana geldi.  İlhan Özçelik, toprağa verdiği çocuğun kızı olmadığını günler sonra öğrendi.

Hayatını kaybeden Gülnur'un babası Nurullah Eray, yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle anlatı:

"Bu nasıl bir şok... Adli Tıp Kurumu'nda ben ölen oğlumu teşhis ettim. "Kızın yaralı" dediler. "Dayı ben Hiranur" deyince hem sevindim hem de ayaklarımın bağı çözüldü. Büyük bir sevinç, büyük bir hüzün... Doktorlara "Bu benim kızım değil" dedim. Doktorlar bile şok oldu. Eşim Birgül de kazada beyin travması geçirdi. Oğlumuzun öldüğünü daha bir gün önce söyledik ona. Kızımızın yoğun bakımda olduğunu biliyordu. Şimdi o da kahroldu. Adli Tıp Kurumu raporlarında "Teşhis edildi" yazıyordu. Adli tıp nasıl böyle bir hata yapabilir?"

"Bir yanım buruk, bir yanım sevinç"

Toprağa verdiği çocuğun kızı olmadığını 18 gün sonra öğrenen baba İlhan Özçelik, "Kazadan sonra Hiranur'u ben teşhis ettim. Kefenliydi. Sadece burnunu ve saçlarını gördüm. Öldü diye toprağa verdim. Şimdi öğrendim ki Hiranur yaşıyor, hastanede. Meğer Gülnur'u kaybetmişiz. Şoka girdim. İkisi de benim kızım. Ne hissedeceğimi bilmiyorum. Bir yanım buruk, bir yanım sevinç. Kızımı gidip hastanede gördüm. Ne diyeceğimi bilemedim. Bu acılar, bu şoklar nasıl tarif edilir bilmiyorum. Annesinin, kardeşinin ve en yakın arkadaşı Gülnur'un öldüğünü ona nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Hatta 'Seni bile gömdük biz kızım' nasıl diyeceğim?"

"O canavar zaten yuvaları yıktı"

İki ailenin de büyük şok yaşadığını belirten Dede Fetullah Akçil, "İnanılmaz bir acı. Bu nasıl bir mucize? Yeğenim şokta, damadım şokta, ben şoktayım. Meğer öldü zannedip, toprağa verdiğimiz torunum Hiranur değil, Gülnurmuş. Meğer Hiranur yaşıyormuş. O canavar zaten yuvaları yıktı. Bir de bu korkunç kazanın içinde kocaman bir şok yaşandı. Neye sevinelim neye üzülelim. Yeğenim Nurullah yıkıldı. Damadım, toprağa verdiğini sandığı kızına yeniden kavuştu." diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Kaza, 8 Haziran'da saat 02.00 sıralarında TEM Otoyolu Beşiktaş Harp Akademileri tüneli Edirne istikametinde meydana gelmişti. Edirne yönüne giden Nurullah Eray yönetimindeki 33 CNT 40 plakalı hafif ticari araca, aynı yönde makas atarak ilerlediği öne sürülen 34 RJ 5171 plakalı otomobil çarpmıştı.

İçinde 14 kişinin bulunduğu ticari araç, çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkmış ve bariyerlere vurmuştu. Kaza sırasında araçta bulunan kişiler yola savrulmuş, kazaya neden olan otomobil sürücüsü ise olay yerinden kaçmıştı. 
 

Yorumlar (0)